Αρχική Ειδήσεις Εορτασμός Φανερωμένης στην Σχολή Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Εορτασμός Φανερωμένης στην Σχολή Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

0

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Με λαμπρότητα συνεορτάστηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 05-06-2017 η Αγία Τριάδα (προστάτιδα των Ηλεκτρολόγων) και η Φανερωμένη Λευκάδας (για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά) στο Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδας της Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ στην Άνοιξη Αττικής. Τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από τους Εφημερίους της Άνοιξης π. Χρήστο Φιφλή και π. Ιωάννη Ντανώλα. Στο Χορό των Ψαλτών συμμετείχαν οι Ψάλτες Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνοιξης, ο συνάδελφος συνταξιούχος ΔΕΗ και μέλος του Αριστερού χορού του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αθηνών κ. Μαγουλιανίτης και ο γράφων.  Ακολούθησε στη συνέχεια γραφική λιτάνευση των Εικόνων Αγίας Τριάδας και Παναγίας Φανερωμένης μέσα στο καταπράσινο χώρο της Σχολής, τρισάγιο μπροστά στο μνημείο των συναδέλφων που έφυγαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και Αρτοκλασία. Ωραία ανθοδέσμη κατέθεσε στο μνημείο των αδικοχαμένων συναδέλφων ο Γ.Γ. του ΣΑΣΕΗΕ κ. Α. Καμηλαράκης. Στο τέλος το φιλόξενο προσωπικό της Σχολής προσέφερε κέρασμα αγάπης προς όλους τους εκκλησιαζομένους.

Την Ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. εκπροσώπησαν ο Βοηθός Διευθυντής της ΔΑΝΠ/ΔΕΔΔΗΕ κ. Αρ. Ανδρούτσος, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης Α.Δ. ΔΑΝΠ/ΔΕΔΔΗΕ κ. Κ. Κουλιεράκης και από το ΚΕΕ/ΔΕΔΔΗΕ η  Τομεάρχης και Υποτομεάρχης κ.κ. Κ. Καββαδά και Στ. Καραχάλιου. Τη ΔΕΗ εκπροσώπησαν ο Τομεάρχης ΔΑΔΠ Αντ. Αναγνωστόπουλος και η Τομεάρχης του ΚΠΑ/ΔΠΩΛ κα Άννα Περιστεροπούλου. Παρευρέθηκαν επίσης πολλοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑΣΕΗΕ, κάτοικοι της Άνοιξης και των γύρω Δήμων και Λευκάδιοι του Λεκανοπεδίου.

Να αναφέρουμε επίσης πως στον πανηγυρίζοντα, απαστράπτοντα και ανθοστεφανωμένο Ναό της Αγίας Τριάδας έχει εναποτεθεί από πέρυσι εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας που φιλοτεχνήθηκε από τη συνταξιούχο ΔΕΗ, Αγιογράφο-Ζωγράφο κα Ελένη Μαρνά και βρίσκεται αριστερά του Ιερού Τέμπλου και δίπλα στην εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους Επιτρόπους του Παρεκκλησίου κ.κ. Χριστοφόρου, Καλογερόπουλο και Άρμπιρο, τους συνταξιούχους τ. Προϊσταμένους των Σχολών Αθήνας (Άνοιξης και Ν. Φαλήρου) κ.κ Ρουχωτά, Κονταρά και Χρυσανθίδη αλλά και στην Προϊσταμένη της Σχολής κα Αικ. Χατζηαναστασίου για την περισσή φροντίδα και τον ένθεο ζήλο που επιδεικνύουν κάθε χρόνο για την τέλεση του εορτασμού του Παρεκκλησίου με τον καλύτερο τρόπο και τον στολισμό των εορταζομένων Εικόνων με ωραία γαρύφαλλα.

Τέλος εύχομαι Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος ας είναι προστάτης και βοηθός σε κάθε άνθρωπο ώστε να φωτιστούν όλοι γνωρίζοντας την Αλήθεια.

Θεοδόσιος Απ. Κάτσενος

Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Οι φωτογραφίες του Παρεκκλησίου πάρθηκαν από το Σύνδεσμο ΣΑΣΕΗΕ.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Λευκάδας για την υπογραφή της σύμβασης για το Κλειστό Γυμναστήριο
Επόμενο άρθροΗ τελετή αναγόρευσης του Προκόπη Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Λευκάδας σε βίντεο