Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Για μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΠΟΚΑΛ

Για μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΠΟΚΑΛ

0

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικησης του Νομού Λευκάδας. Σύμφωνα με την ανακοινωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συνεχίζουν και περνούν οι μέρες και οι μήνες, όπου οι Εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΕΠΟΚΑΛ) του Δήμου Λευκάδας, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ εργάζονται καθημερινά με συνέπεια και ευσυνειδησία.
    Το Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, σε Ανακοίνωση του Σωματείου μας, είχαμε επισημάνει πως:
«Τα μεγάλα χρονικά διαστήματα που οι Εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι δημιουργούν όχι απλά ανασφάλεια για το μέλλον τους αλλά και προβλήματα επιβίωσης».
Σήμερα που και αυτό το λιγοστό εισόδημα των εργαζομένων δέχεται επίθεση, οι Συνάδελφοι της ΔΕΠΟΚΑΛ εξακολουθούν να εργάζονται ΔΩΡΕΑΝ. Και αυτό γιατί όπως έγινε κατανοητό στη συνάντησή μας με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο της Επιχείρησης, τα χρήματα που υπάρχουν, για διαδικαστικούς – γραφειοκρατικούς λόγους δεν μπορούν να μεταφερθούν από το Δήμο Λευκάδας στην Επιχείρηση.
    Οι Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στις Προνοιακές Δομές, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής χωρίς κόστος για τους πολίτες και την αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης. Επιβάλλεται λοιπόν η εξασφάλιση του κόστους της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με πρόβλεψη στον Κρατικό προϋπολογισμό.
     Οι Εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΑΠΑΙΤΟΥΝ να βρεθεί ΜΟΝΙΜΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας τους. Παράλληλα διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων προχωρούν σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την ερχόμενη εβδομάδα, κατανοώντας ασφαλώς την αναστάτωση που αυτή θα επιφέρει στους ωφελούμενους των προγραμμάτων της ΔΕΠΟΚΑΛ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


My Lefkada
*

Τι σημαίνει άσκηση επίσχεσης εργασίας;
Σε περίπτωση καθυστέρησης των δεδουλευμένων αποδοχών του μισθωτού εκ μέρους του εργοδότη, ο μισθωτός έχει δικαίωμα, ως μέσο άμυνας, να ασκήσει το απορρέον από τις διατάξεις των άρθρων 325 επ ΑΚ δικαίωμα επισχέσεως της εργασίας του. Σ` αυτή την περίπτωση ο εργαζόμενος απαλλάσσεται από την υποχρεώσή του περί παροχής εργασίας, δικαιούμενος παράλληλα τις αποδοχές του για το χρονικό διάστημα αποχής του μέχρι την αποπληρωμή των οφειλομένων από τον εργοδότη.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ώρα του τελικού έφτασε
Επόμενο άρθροΤα πεζά και τα άρματα της Κυριακής