Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Απεμπλοκή της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του σχεδίου Περιγιαλίου

Απεμπλοκή της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του σχεδίου Περιγιαλίου

0

Δελτό τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας σχετικά με την επίσκεψη του Νομάρχη και του Βουλευτή Λευκάδας στο Υπ. Πολιτισμού και την συζήτηση για την απεμπλοκή της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του σχεδίου Περιγιαλίου.


 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Λευκάδα 18 Φεβρουαρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 17/2  ο Νομάρχης Λευκάδας κ. Αραβανής ,μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Λευκάδας κ. Μαργέλη και του ίδιου επισκέφθηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού και συμμετείχαν σε σύσκεψη , υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Μωραΐτη και παρουσία της αρμόδιας Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη και των Γενικών Διευθυντριών Αρχαιοτήτων κ. Μ. Βλαζάκη και της κ. Φ. Κοσμόγλου του ΥΠΕΚΑ, για την απεμπλοκή της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης του σχεδίου Περιγιαλίου με την άρση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Στη σύσκεψη, τόσο η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων, όσο και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες μετά από μια επίπονη και επίμονη διαδικασία αποφάσισαν την επίσπευση της έκδοσης με την εισαγωγή του θέματος στο Κ.Α.Σ στις 2/3/2010 για την άμεση αντιμετώπισή του.
Η εξέλιξη αυτή κρίνεται πολύ σημαντική για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος της περιοχής και του αιτήματος των κατοίκων και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας  καθόσον, μετά από τόσα χρόνια από την ανάθεση της πολεοδομικής μελέτης του Περιγιαλίου από το ΥΠΕΧΩΔΕ , σύντομα θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. 


 

Προηγούμενο άρθροΤον Νομάρχη επισκεύθηκε ο Τηλέμαχος Γαβαλάς
Επόμενο άρθροΤροχαίο στην Νικιάνα