Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πρόβλημα στην Βασιλική με το πυρηνελαιουργείο

Πρόβλημα στην Βασιλική με το πυρηνελαιουργείο

0

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι, ο Δήμος αλλά και οι φορείς της Βασιλικής με την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Την Πέμπτη 4  Μαρτίου και την Παρασκευή 4, το πυρηνελαιουργείο που βρίσκεται στην Βασιλική λειτούργησε ξανά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει άδεια, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Απολλωνίων. Η ενέργεια αυτή κινητοποίησε τους κάτοικους τους φορείς και τον Δήμο Απολλωνίων που προχώρησαν στην εμπόδιση της εισόδου του εργοστασίου χρησιμοποιώντας βυτιοφόρο όχημα του Δήμου. Η περιοχή της Βασιλικής τις ώρες που λειτούργησε το εργοστάσιο σκεπάστηκε από καπνό που έβγαινε από την καμινάδα του εργοστασίου.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου συνήλθε στο Δημαρχείο του Δήμου Απολλωνίων συγκέντρωση των κατοίκων αλλά και του συλλόγου επαγγελματιών της Βασιλικής, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδος για Καθαρό Περιβάλλον καθώς και του Δ. Σ. του Δήμου. Μετά από επικοινωνία με του Δημάρχου κ. Γιώργου Λογοθέτη με τον Νομάρχη Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο την Δευτέρα 8 Μαρτίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την εύρεση λύσης σχετικά με λειτουργία του εργοστασίου.

Στην συνέχεια το Δ. Σ. του Δήμου πήρε απόφαση και συμφώνησε στην παραμονή του οχήματος στην είσοδο του εργοστασίου, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την λειτουργία του. Την απόφαση αυτή κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βασιλικής που την μετέφερε και στον εισαγγελέα. Μέχρι και αυτήν την ώρα το βυτιοφόρο παραμένει στην είσοδο του εργοστασίου και η κατάσταση στην Βασιλική θυμίζει καζάνι που βράζει. 

Σύντομα θα αναρτηθεί και βίντεο με πλάνα από τα γεγονότα. 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Δ.Σ. Δήμου Απολλωνίων για το Πυρηνελαιουργείο
Επόμενο άρθροΕκλογές στην Ι. Μ. Φανερωμένης