Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Χωρίς θετικό αποτέλεσμα οι συσκέψεις

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα οι συσκέψεις

0

Ανακοίνωση της ΔΕΠΟΚΑΛ σχετικά με το αποτέλεσμα των συσκέψεων μεταξύ της ΔΕΠΟΚΑΛ και των εργαζομένων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΕΠΟΚΑΛ                                           

Λευκάδα 11/3/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(Σχετικά με την  γνωστή πλέον «επίσχεση εργασίας»)

       Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΠΟΚΑΛ κ. Σπύρου Κόγκα (Αντιδημάρχου) και των εργαζομένων στις δομές  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου, που απέχουν από τις υπηρεσίες τους από την 16/2/2010 πραγματοποιώντας επίσχεση εργασίας, δυστυχώς δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η επίσχεση συνεχίζεται.
      Η πρόταση της ΔΕΠΟΚΑΛ ήταν να πληρωθούν τρείς (3) μισθοί (Δεκέμβριος- Δώρο Χριστουγέννων και Ιανουάριος ) πριν το Πάσχα από χρήματα του Δήμου που οφείλει να δώσει το καλοκαίρι του 2010.
      Εν συνεχεία να δοθούν  εντός του Απριλίου τρείς (3) μισθοί (Φεβρουάριος-Μάρτιος- Απρίλιος) από χρήματα του οργανισμού Εργατικής Εστίας, όπως διαβεβαίωσε άλλωστε ο βουλευτής κ. Σπύρος Μαργέλης, που παρακολουθεί το θέμα στην Αθήνα.
    Τα παραπάνω υπο μία προϋπόθεση: Σε κάθε μελλοντική καθυστέρηση χρημάτων από το Υπουργείο Απασχόλησης και την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών να μην επαναλάβουν την επίσχεση εργασίας επιβαρύνοντας οικονομικά την ΔΕΠΟΚΑΛ και ταλαιπωρώντας τους ωφελούμενους, εφόσον ΔΕΠΟΚΑΛ-ΔΗΜΟΣ υπήρξαν συνεπέστατοι στις οικονομικές υποχρεώσεις που τους αφορούν από την σύμβαση.   Διαφορετικά οι ΔΗΜΟΣ-ΔΕΠΟΚΑΛ  δεν μπορούν να εγγυηθούν για την συνέπεια του Κράτους και δεν μπορούν να προπληρώσουν για λογαριασμό του Κράτους έργο που αφορά τον Αύγουστο, όταν δεν είναι σίγουροι ότι το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί, όταν η επίσχεση εργασίας είναι επι σκοπό.
   Επίσης κατά τις συσκέψεις επισημάνθηκε ο φόβος ότι με την συνέχιση της επίσχεσης, οι δομές «Κοινωνική Μέριμνα» και «Βρεφονηπιακός Σταθμός» μπορεί να αποβληθούν από τα προγράμματα αφού δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους ωφελούμενους και να μην επαναλάβουν την λειτουργία τους καθ΄όλο το έτος.
   Η πρόταση της ΔΕΠΟΚΑΛ δεν έγινε δεκτή. Η απάντηση ήταν « δεν δεχόμαστε τον όρο να μην επαναλάβουμε την επίσχεση εφόσον υπάρξει καθυστέρηση πέραν του ενός μηνός».

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΓΚΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΠΟΚΑΛ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


 

Προηγούμενο άρθροΟ Αστακός πρωτεύουσα του Ξηρομέρου
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου LAWS