Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στον πηγαιμό για τη… Λευκάδα είναι ακριβός ο δρόμος

Στον πηγαιμό για τη… Λευκάδα είναι ακριβός ο δρόμος

0


Νέες αυξήσεις στα διόδια – οι ανάδοχοι κοινοπραξίες επικαλούνται την αύξηση του ΦΠΑ.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Λευκάδα (ή οπουδήποτε αλλού) είναι… ακριβός ο δρόμος, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ φέρνει αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, με τις αναδόχους κοινοπραξίες να ανακοινώνουν νέες αυξήσεις και στα διόδια.

Ειδικότερα, η τιμή των διοδίων για τα ΙΧ στις Αφίδνες διαμορφώνεται από τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα 1,90 ευρώ (από 1,85 ευρώ)  και στα 2,30 ευρώ (από 2,25 ευρώ) στη Θήβα. Αυξήσεις θα υπάρξουν επίσης και στα διόδια της εθνικής οδού σε Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα και Τραγάνα και θα ισχύουν για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων.

Η κοινοπραξία Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι οι νέες τιμές οφείλονται στην αύξηση του ΦΠΑ. Ανάλογες αυξήσεις ανακοίνωσε και η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα. Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία στον αυτοκινητόδρομο Μαλλιακός έως Κλειδί Ημαθείας προχώρησε ήδη από την περασμένη Δευτέρα (8 Μαρτίου) σε αναπροσαρμογή των τιμών. Η τιμή διοδίων στην Αττική Οδό θα παραμείνει η ίδια, παρά την αύξηση του ΦΠΑ.

«Συγκρατήστε τις τιμές των καυσίμων»
Από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαρτίου ισχύουν οι νέοι, αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ και στην αγορά καυσίμων. Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) συνιστά σε όλους τα μέλη της να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να απορροφήσουν, στο σύνολό της ή κατά ένα μέρος, την αύξηση του ΦΠΑ, ώστε η επίπτωση στις τιμές να είναι η ελάχιστη δυνατή σε όλες τις υπηρεσίες, που προσφέρουν τα πρατήρια.

Πηγή : www.skai.gr

Προηγούμενο άρθροΕγγλέζοι
Επόμενο άρθροΗμερίδα πληροφορικής στην Λευκάδα