Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Άσπρισαν τα πάντα στις Τσουκαλάδες

Άσπρισαν τα πάντα στις Τσουκαλάδες

0

Άσπρισε το χωρίο Τσουκαλάδες σήμερα το πρωί.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού που είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του νησιού μας, θέλωντας να περάσει το μήνυμα του εθελοντισμού στους κατοίκους του χωριού διοργάνωσε σήμερα το πρωί (27-3-10) το άσπρισμα του χωριού. Έτσι από νωρίς το πρωί οι 11 εθελοντές μαζί τους και ο πάρεδρος του χωριού, έβαλαν τα ρούχα της δουλειάς, σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν τις βούρτσες . Πηγάδια, τοίχοι , λιθιές, πεζοδρόμια και ότι άλλο μπορούσε να ασπριστεί περάστηκε με ασβέστη όπως έκαναν άλλωστε οι παλιές νοικοκυρές για να υποδεχτούν το Πάσχα με τις αυλές τους καθαρές.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος είχε έρθει εδώ και μέρες σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λευκάδας ζητώντας του να στείλει συνεργείο καθαρισμού στο χωριό για να το καθαρίσει από τα χόρτα στις άκρες του δρόμου ώστε να μπορέσουν οι εθελοντές να απρίσουν το χωριό, αλλά η απάντηση από το δημαρχείο ήταν ότι… δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εργάτες για να μπορέσουν να κάνουν τις εργασίες. Τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου δεν το έβαλαν κάτω και πλήρωσαν από το ταμείο του συλλόγου εργάτες που έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει ο Δήμος και σήμερα το πρωί αφού τα χόρτα είχαν κοπεί οι εθελοντές άπρισαν τα πάντα.

Παίρνοντας παράδειγμα από αυτή την κίνηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων βλέπουμε καθαρά το μπάχαλο που επικρατεί στον Δήμο Λευκάδας αλλά αυτό λίγο πολύ το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό αλλά βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη των Πολιτιστικών Συλλόγων στα χωριά μας που και σήμερα αλλά ειδικά μετά το σχέδιο “Καλλικράτης” θα είναι οι μόνοι πυρήνες των χωριών που καλούνται να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού καθώς και την επιμέλεια των χωριών. Ελπίζουμε το παράδειγμα των εθελοντών των Τσουκαλάδων να το ακολουθήσουν πολλοί περίσσοτεροι συμπολίτες μας βάζοντας και αυτοί ένα λιθαράκι στην πρόοδο του τόπου που ζούμε.

Ευχαριστούμε τον Ηλία Βασιλείου για τις φωτογραφίες.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑπόψε η ώρα της Γης
Επόμενο άρθροΒίντεο από τα κάλαντα στο Κατωχώρι