Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Λευκαδίτες ψαράδες

Λευκαδίτες ψαράδες

0

Υπάρχουν ακόμα μερικοί επαγγελματίες που η αγάπη για την δουλειά τους τους  κάνει να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό και να είναι δίπλα στον συναδελφό τους όταν αυτός τους χρειαστεί.

Επαγγελματίες σαν αυτούς είναι οι ψαράδες τις Λευκάδας. Το σημερινό γεγονός είναι τρανταχτό παράδειγμα και απόδειξη των παραπάνω. Τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης η ανεμότρατα Άγιος Γεράσιμος υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη. Αμέσως ο καπετάνιος επικοινώνησε με δυο συναδέλφους του από το χωριό της Νικιάνας και τους ζήτησε βοήθεια. Μέσα σε λίγα λεπτά τα δυο καϊκια “Μπαρμπαρόσα” και “Άγιος Νικόλαος” ανοίχτηκαν στην θάλασσα του Ιονίου με σκοπό να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν η ανεμότρατα. Μετά από λίγη ώρα έφτασαν στο σημείο, έδεσαν την ανεμότρατα με γερά σκοινιά και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν και ρυμούλκησαν το μεγάλο αλιευτικό σκάφος στην βάση του, χωρίς να κινδυνέψει κανένας.

Ευχαριστούμε τον Αριστοτέλη Καββαδά για τις υπέροχες φωτογραφίες. Δείτε το βίντεο !!!

My Lefkada : Πραγματικά τέτοιες εικόνες είναι συγκινητικές και ελπίζουμε να βλέπουμε επαγγελματίες και άλλων κλάδων να αλληλουποστηρίζονται και όχι να χαίρονται για την καταστροφή του άλλου ή ακόμα χειρότερα να δίνουν πισώπλατα χτυπήματα στο συνάδελφό τους.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο ΚΑΡΠΑ στην Νικιάνα
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την “Ζαΐρα”