Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δραστηριότητες του Βουλευτή Λευκάδας

Δραστηριότητες του Βουλευτή Λευκάδας

0

Δελτίο τύπου από τον γραφείο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη.

 


Τετάρτη, 28  Απριλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης πέρα από τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, είχε και τις παρακάτω δραστηριότητες για την προώθηση ζητημάτων  που απασχολούν το Νομό μας:

1)    Σε στενή συνεργασία με την ΤΥΔΚ και την ΕΥΠΕ συνέδραμε στην επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή από την  Υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του έργου: ‘Αποχέτευση Δήμου Ελλομένου’. Γίνεται προσπάθεια για την επίσπευση και των λοιπών απαιτούμενων εγκρίσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

2)    Στις 19 Απριλίου είχε συνάντηση και σύσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Βάσω Αλεξανδρίδου και τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Πέτρο Οικονόμου. Στη σύσκεψη μετείχαν     ο Νομάρχης κ. Κώστας Αραβανής, ο Αντινομάρχης κ. Σπύρος Ρεκατσίνας, ο  Διευθυντής Σχεδιασμού και Προγραμματισμού κ. Φέτσης, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Νομαρχίας κ. Λεπεσιώτης και ο συνεργάτης του βουλευτή κ. Σπύρος Καρβούνης. Τόσο ο βουλευτής όσο και ο  νομάρχης έθεσαν στην Περιφερειάρχη το ζήτημα της ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων που αφορούν τη Λευκάδα, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του ΕΣΠΑ δεν έχει ενταχθεί ούτε ένα έργο για το Νομό της Λευκάδας. Έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα έργα όπως ο Δίαυλος της Λευκάδας, το Θέατρο του δήμου Λευκάδας, ο εγκάρσιος άξονας, ο δρόμος Μαραντοχώρι- Αμμούσω-Αγιοφύλλι-παράκαμψη Βασιλικής, ο περιφερειακός δρόμος της πόλης της Λευκάδας, ο περιφερειακός δρόμος Καλαμιτσίου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Βασιλικής, η επισκευή-ανακαίνιση του παλαιού νοσοκομείου, ο αγωγός αποχέτευσης του δήμου Λευκάδας κλπ. Στη διάρκεια της σύσκεψης εντοπίστηκαν τα προβλήματα για την ένταξη των έργων, καθώς και οι πιθανές λύσεις τους  και συμφωνήθηκε σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομίας να οριστικοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις.    

3)    Στις 20 Απριλίου είχε εκ νέου συνάντηση  με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Φωτάκη  για το θέμα του νέου Νοσοκομείου της Λευκάδας και συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση των μελετών. Ο κ. Φωτάκης δεσμεύτηκε στον βουλευτή  πως ανατίθενται οι υπολειπόμενες μελέτες -γεωτεχνική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων –  και πως μέσα σε εξήντα μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί.

4)    Την ίδια μέρα είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της ΥΑΣ του Υπουργείου Υποδομών κ. Πολιτόπουλο για το έργο των Λαϊκών Πολυκατοικιών της Λευκάδας, κατά την οποία ο βουλευτής επέμεινε για μία ακόμη φορά στο θέμα της επίσπευσης των εργασιών για την ολοκλήρωση των Λαϊκών Πολυκατοικιών και την χρηματοδότηση από το Υπουργείο της σύνδεσης της αποχέτευσης των Λαϊκών Πολυκατοικιών με το δίκτυο του Δήμου, με θετική και πάλι ανταπόκριση.

5)    Στις 21 Απριλίου είχε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ . Μπιτσαξή και το σύμβουλό του για θέματα μαζικού αθλητισμού κ. Ντάκουρη με αντικείμενο την επιχορήγηση αθλητικών ομάδων και σωματείων Λευκάδας και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων στο γήπεδο του Αγίου Πέτρου.

6)    Στις 24 Απριλίου είχε συνεργασία στο γραφείο του στη Λευκάδα με το Δήμαρχο Απολλωνίων  κ. Λογοθέτη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο  και κυρίως ο συντονισμός των ενεργειών  για την ωρίμανση και εν συνεχεία ένταξη του έργου του Τουριστικού Αγκυροβολίου της Βασιλικής.
7)    Στις 26 Απριλίου ο βουλευτής είχε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Λευκάδας με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Φέτση και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών για την ωρίμανση και την ένταξη των έργων: θέατρο, αγωγός αποχέτευσης, περιφερειακός δρόμος πόλης κλπ.

8)    Στις 28 Απριλίου είχε στο Υπουργείο Οικονομίας συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Αρναουτάκη  και στελέχη του Υπουργείου για το ζήτημα της ένταξης έργων του νομού μας στο ΕΣΠΑ. Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της σύσκεψης της Κέρκυρας της 19ης Απριλίου μετείχε και ο Νομάρχης κ. Κώστας Αραβανής. Αναλύθηκαν για μία ακόμη φορά οι δυσκολίες αλλά και οι δυνατότητες για την χρηματοδότηση των έργων: Δίαυλος Λευκάδας, Θέατρο Λευκάδας, υποθαλάσσια ζεύξη και Νοσοκομείο. Φάνηκε να διαμορφώνεται ένα πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη σε λίγες μέρες για να δρομολογηθούν συγκεκριμένες πλέον απαντήσεις και προτάσεις. Με επίμονη, συντονισμένη και τεκμηριωμένη προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλούς από τους στόχους μας.

9)    Τέλος, είχε μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών  κ. Γεράσιμο Λιβιτσάνο συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κανελλόπουλο με αίτημα την άτοκη χρηματοδότηση της Ένωσης με το ποσό των 350.000 ευρώ για την πληρωμή των σταφυλοπαραγωγών του Νομού μας για την περίοδο 2008-2009. Για την ικανοποίηση του αιτήματος είχαν προηγηθεί πολλές παρεμβάσεις τόσο από το βουλευτή όσο και από τον πρόεδρο της Ένωσης. Λίγες μέρες μετά η σχετική απόφαση υπεγράφη από την κ. Υπουργό.

Από το Γραφείο Τύπου
 


Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα του Καλλικράτη για τα Επτάνησα
Επόμενο άρθροΌλοι οι Νέοι Δήμοι της Ελλάδας