Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η απόφαση για το πολεοδομικό στο Μεγανήσι

Η απόφαση για το πολεοδομικό στο Μεγανήσι

0

Σε Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/04/2010 στο Μεγανήσι, συζητήθηκαν οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την πολεοδόμηση μετά και από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος σε Μεγανήσι και Αθήνα για το θέμα.

Παρόντες ήταν ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Λευκάδος κ.Τσώλης και ο πολεοδόμος κ.Γερασόπουλος. Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος υπερψηφίστηκε από τα 7 μέλη της συμπολίτευσης. Τα 3 μέλη της αντιπολίτευσης κατέθεσαν δική τους πρόταση που συνοψίστηκε στην διατύπωση: Aκολουθεί βίντεο απο το Δημοτικό Συμβούλιο“Είμαστε υπέρ της πολεοδόμησης, χωρίς καμιά απολύτως παρέμβαση εντός των οικισμών”.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 . Δεν γίνεται καμία παρέμβαση εντός του συνεκτικού οικιστικού ιστού των χωριών, σεβόμενοι απόλυτα το παραδοσιακό τους χαρακτήρα, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων που θα εξεταστούν κατά περίπτωση από το Δημοτικό Συμβούλιο, και θα δικαιολογούν απόλυτα την κοινωνική τους αναγκαιότητα.

2 . Οι προτεινόμενοι νέοι δρόμοι που προτείνονται, θεωρούνται υπερβολικοί, και πρέπει να εξεταστεί ο καθένας χωριστά για την αναγκαιότητα του σε σχέση με την εξυπηρέτηση και την αποδοχή του από τα παρακείμενα οικόπεδα.

3 . Επιβραδύνεται η διαδικασία της πολεοδόμησης έως ότου η μελετητική ομάδα του ΣΧΟΟΑΠ με πρόταση της , τεκμηριώσει επιστημονικά τον τρόπο και το ποσοστό επέκτασης των ορίων των οικισμών, καθώς και τα στοιχεία με τα οποία θα γίνει η πολεοδόμηση. Γι’ αυτό και θεωρείται αναγκαίο η επιτάχυνση της διαδικασίας του ΣΧΟΟΑΠ. Επίσης πρέπει να προηγηθούν και να εξεταστούν οι ενστάσεις που αφορούν τη κτηματολογική μελέτη, ώστε να ξεκαθαριστούν όλα τα θέματα του υπόβαθρου.

4. Δεν θα υπάρξει καμία άλλη επίσημη διαδικασία, αν πρώτα δεν ξεκαθαριστούν όλα τα νομικά θέματα που έχουν εντοπισθεί και έχουν να κάνουν:

Α. Με τις γραμμές αιγιαλού και παραλίας

Β. Με την οριοθέτηση των ρεμάτων

Γ. Με το νομικό υπόβαθρο με το οποίο εκπονούνται οι μελέτες.

5. Το νέο σχέδιο που θα μας φέρει ο μελετητής, αφού λάβει υπόψη του όλες τις παρατηρήσεις, τις ενστάσεις, τις προτάσεις του Δ.Σ και γενικότερα όλο το προβληματισμό που έχει κατατεθεί, θα τεθεί σε ανοιχτή συζήτηση, πριν αποφασίσει για την ανάρτηση του το Δημοτικό Συμβούλιο.

6. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου να παρακολουθήσουν το θέμα της πολεοδόμησης, προτείνει να ανατεθεί η επιστημονική υποστήριξη σε αναγνωρισμένο μελετητή πολεοδόμο, από την ομάδα ΣΧΟΟΑΠ, ώστε να εξασφαλίζεται και η συμβατότητα των δύο μελετών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο.

Για να δείτε όλα τα βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Πηγή : http://meganisinews.gr/

Προηγούμενο άρθροΠορτραίτα της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΗ γιορτή του Μουσικού Σχολείου