Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Προβλήματα και στο νοσοκομείο της Ζακύνθου

Προβλήματα και στο νοσοκομείο της Ζακύνθου

0

Συγχωνεύεται η παιδιατρική με την παθολογική κλινική!

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους γιατρούς, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισε να συνεχίσει την επίσχεση εργασίας από τα τακτικά περιστατικά, αφού δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα χρήματα για τις εφημερίες των τελευταίων πέντε μηνών.
Οι γιατροί, μάλιστα, έστειλαν εξώδικο στη διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ ενημέρωσαν σχετικά και την Εισαγγελία Ζακύνθου. Την Δευτέρα, πρόκειται να έρθει στη Ζάκυνθο ο νομικός σύμβουλός τους, προκειμένου να έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Από ΄κει και πέρα, οι γιατροί δεν παίρνουν ούτε τα ρεπό τους, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Νίκος Ποταμίτης, κατήγγειλε πως δρομολογείται η συγχώνευση της παιδιατρικής με την παθολογική κλινική, δεδομένου ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Παλαιότερα, είχαν κλείσει η πνευμονολογική και η νευρολογική κλινική!
Ταυτόχρονα, οι γιατροί έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την εργατική Πρωτομαγιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Νοσοκομείο και πορεία προς τη Νομαρχία και την πλατεία Αγίου Μάρκου.
Παράλληλα, η 6η Μαίου κηρύχθηκε ως ημέρα Υγείας στο Νομό μας και στα πλαίσια αυτά οι γιατροί κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο, τα τοπικά σωματεία, τους Συλλόγους νεφροπαθών, καρκινοπαθών και καρδιοπαθών, σε κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
Τέλος, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών επιμένει ότι το νησί θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, του ακτινολογικού τμήματος, αλλά και η ομαλή λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Να προστεθεί πως οι γιατροί θα ζητήσουν συνάντηση και με τον νέο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος

Πηγή : http://www.imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΝεκρή καρέττα-καρέττα
Επόμενο άρθρο1η Μαΐου – Σαν σήμερα