Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νικιάνα ώρα μηδέν

Νικιάνα ώρα μηδέν

0

 

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/nikiana.jpg

Κείμενο αναγνώστη για την κατάσταση στο χωρίο της Νικιάνας.

Παίρνοντας αφορμή από τη φωτογραφία της πεσμένης κολόνας στο λιμάνι, και το σχετικό σχόλιο (εδώ και αρκετό καιρό), θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής.
Η εικόνα που παρουσιάζει το δημ. διαμέρισμα Νικιάνας, είναι αυτή της πλήρους εγκατάλειψης !! Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε έργα υποδομών, αλλά καθαρά σε θέματα διαχείρισης !!
 – Ξεκινώντας από τούς φανοστάτες του λιμανιού και συνεχίζοντας στους φανοστάτες των πεζοδρομίων στο κέντρο του χωριού. Δυστυχώς ένα χρόνο τώρα, για να περάσει κανείς στο απέναντι πεζοδρόμιο το βράδυ, θα πρέπει να το σκεφθεί καλά-καλά πριν. Είναι πράγματι ρίσκο. Δυστυχώς!
–  Πέρα από το γεγονός ότι οι μισοί είναι πεσμένοι και δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας για τους κατοίκους, προσθέτουμε και την ανυπαρξία φωτισμού στην ευθεία του
κεντρικού δρόμου της Νικιάνας. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας βράδυ  στο χωριό είναι πραγματικά
απογοητευτική. Δίνεται η εντύπωση ….ακατοίκητης περιοχής !!!.
– Τα χόρτα ξεκινώντας από τη θέση «λιμνί» δεξιά και αριστερά του δρόμου έχουν καλύψει σχεδόν τα πεζοδρόμια !!
– Στην άκρη των πεζοδρομίων  σκέτες … τρύπες για τα όμβρια , με αποτέλεσμα ο αγωγός ομβρίων να έχει φθάσει στα όρια του από τα σκουπίδια, με άμεσο κίνδυνο πλημμύρας στην πάνω πλευρά του δόμου !!  Απόσταση από θάλασσα, 50-100 μέτρα !! Δεν υπάρχουν 10 σχάρες  να τοποθετηθούν, και να καθαρίσουν τον αγωγό ομβρίων??
– Κάδοι απορριμμάτων (και διάφορα αντικείμενα γύρω) γεμάτοι ένα χρόνο πριν  π.χ. δρόμος προς Αλέξανδρο (γιαννιώτικα) και νεκροταφείο κ.λ.π.
– Ένα χώρο παρκινγ στο κέντρο του χωριού που έχει νοικιάσει ο δήμος. Εκεί γίνεται χαμός. Ένα μηχάνημα για μια ώρα, και δυο εργάτες , δεν υπάρχει δήμαρχε, να το καθαρίσουν και να τακτοποιηθεί ο χώρος ???? Δυο θεματάκια που βγάζουν μάτι. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για αργότερα !! Ασφαλώς οι περισσότεροι το διαπιστώνετε καθημερινά. Οι μόνοι που δεν το διαπιστώνουν και δεν το βλέπουν είναι οι εκλεγμένοι δημ. σύμβουλοι και δήμαρχος !! Αλλά πώς να το δουν όταν έχουν να εμφανισθούν στους εδώ πολίτες, σχεδόν από τις προηγούμενες εκλογές !!! Για τα παραπάνω δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δαπάνες. Προσωπικό του δήμου και ένα μηχάνημα επίσης του δήμου. Αν χρειαστούν και λίγα χρήματα ελάτε ..(κερνάμε και καφέ !!) οι δημ. σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και δήμαρχος. Θα κάνουμε έναν έρανο από σπίτι σε σπίτι ,όπως ακριβώς όταν ψάχνατε όλοι για σταυρούς (γνωστή μέθοδος) και κάτι θα μαζέψουμε !!
Έτσι κάτι θα κάνουμε !! Κάτι για την …ιστορία. Πριν κάποιους μήνες, είδα σαν θέμα συζήτησης στο Δημ.Συμ.Λευκάδας, το γεγονός ότι ξεχείλισε ένα φρεάτιο του βιολογικού στον Αγ.Νικήτα. Οι αποφάσεις ήταν άμεσες και σωστά πάρθηκαν. Εμείς ως δημ. διαμέρισμα δεν θα γίνουμε θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. που μόνιμα ξεχειλίζουμε από σκουπίδια – βρώμα – εγκατάλειψη – μιζέρια.
Φτάνει πια !!!!!!!!!!!!  Ε Λ Ε Ο Σ  !!!!!!!!!!!!

Αναγνώστης  

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες από το φλεγόμενο σκάφος
Επόμενο άρθροΠαρελθόν η Ντόρα για την Ν.Δ.