Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κι άλλα ναρκωτικά στην Κέρκυρα

Κι άλλα ναρκωτικά στην Κέρκυρα

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/narkotika_sakoi.jpg

Νέα ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας.

Για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές. Προφυλακίστηκε ο 51χρονος Κερκυραίος επιχειρηματίας που συνελήφθη εντός του σκάφους του για την υπόθεση των 188 κιλών κάνναβης.

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών από την Αλβανία προς Κέρκυρα και Πρέβεζα, στο οποίο, όπως όλα δείχνουν, εμπλέκονται και γνωστοί Κερκυραίοι, βρίσκονται λιμενικό και αστυνομία.  Εδώ και καιρό οι λιμενικοί ερευνούν μεθοδικά πληροφορίες, που είχαν, πως τα ναρκωτικά από Αλβανία δεν τα μεταφέρουν πλέον μόνο Αλβανοί ή «βαποράκια», αλλά Κερκυραίοι, χρησιμοποιώντας πιθανότατα και ιδιωτικά τους σκάφη.
Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι εντάσσεται η περίπτωση προχθές στην Αγία Πελαγία Μπούκαρη, όταν βρέθηκαν τα 188 κιλά κάνναβης. Για την υπόθεση ύποπτο θεωρήθηκε το σκάφος Tiger, δέκα μέτρων, λευκού χρώματος, ενώ αναζητείται και ο οδηγός ενός τζιπ που κινούνταν ύποπτα στην γύρω περιοχή.

Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας

Τελικά ο χειριστής του σκάφους συνελήφθη στην Πρέβεζα, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της περιοχής. Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία, 51 ετών, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το «Έθνος» στο ρεπορτάζ του (5/5/) αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να περιλούσει με βενζίνη το ίδιο του το σκάφος!!!
Παρότι ο επιχειρηματίες δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά και απλά πήγαινε βόλτα με το σκάφος του, κρίθηκε προφυλακιστέος και μετά την απολογία του οδηγήθηκε σε φυλακές εκτός Κερκύρας (σύμφωνα με πληροφορίες στα Γιάννενα). Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπόθεση που αναμένεται να φτάσει στο ακροατήριο σε 6 μήνες.

Κι άλλα ναρκωτικά

Δεκαπέντε δέματα με ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 80 κιλών εντόπισε χθες στις 8 η ώρα το βράδυ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Λευκίμμης, μετά από υπόδειξη ιδιώτη για ύπαρξη ύποπτου σάκου στην παραλία Λάκκες Αγίου Γεωργίου Αργυράδων.
Τα δέματα μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ έγιναν έλεγχοι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όσο και στις ακτές για τον εντοπισμό και άλλων δεμάτων ή κάποιου ύποπτου σκάφους, αλλά με αρνητικά αποτελέσματα. Διενεργείται προανάκριση.
 

Πηγή :  http://www.corfupress.com

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Βουλευτή Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤα έπαιρνε χοντρά ο γιατρός