Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κάλυψαν τις πισίνες με τεντόπανα!

Κάλυψαν τις πισίνες με τεντόπανα!

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/pisinesgoogle.jpg
 
Ειδικές αεροφωτογραφίσεις προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να τις εντοπίσει.

Το Google Εarth που χρησιμοποιεί το ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό από δορυφόρο παράνομων και μη δηλωθεισών πισίνων αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Οι νεοέλληνες νεόπλουτοι κατάφεραν με διάφορα τεχνάσματα να ξεγελάσουν ακόμη και τον… δορυφόρο. Παρήγγειλαν, όπως καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, τεντόπανα με ύφασμα παραλλαγής ή τοποθέτησαν ξύλα στις πισίνες τους και έβαλαν πάνω σε αυτά γλάστρες προκειμένου να μη διακρίνονται από δορυφόρο. Η εικόνα που έδωσε αυτές τις ημέρες το Google Εarth ήταν ελλιπής, αφού οι ιδιοκτήτες πολλών πολυτελών οικιών στις περιοχές Εκάλης, Κηφισιάς και Διόνυσου εξαφάνισαν τις πισίνες τους. Τα τεντόπανα, όπως αποδείχθηκε, έχουν συνήθως ύψος ενός μέτρου, ώστε να μη διακρίνονται από ψηλά και να διευκολύνουν τους κατόχους να κάνουν τις βουτιές τους ανενόχλητοι και υπό σκιάν.

Ετσι το υπουργείο Οικονομικών αλλάζει προσανατολισμό. Αποφασισμένος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος να εντοπίσει τις παράνομες πισίνες στρέφεται τώρα προς την αεροφωτογράφιση μεγάλων εκτάσεων της Αττικής σε πρώτη φάση. Ηδη ζήτησε να του εγκριθεί κονδύλι 40.000 ευρώ για τη χρησιμοποίηση αεροπλάνων στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Αυτή τη φορά οι φοροφυγάδες με τις πισίνες δεν πρόκειται, όπως λέει, να ξεφύγουν στον έλεγχο, αφού τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν στις αεροφωτογραφίσεις τους ειδικές φωτογραφικές μηχανές που δεν τις «ξεγελούν» τα τεντόπανα παραλλαγής.

Το Google Εarth πάντως ως τώρα πρόλαβε και έδωσε τα πρώτα στοιχεία για την περιοχή της Εκάλης και τα στοιχεία αυτά είναι εντυπωσιακά. Συνολικά στην περιοχή εντοπίστηκαν σε βίλες 425 πισίνες. Από αυτές, ύστερα από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι μόνον οι 170 είναι νόμιμες. Οι υπόλοιπες 255 είναι παράνομες και αυθαίρετες. Και οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομίας τρίβουν τα χέρια τους, επειδή άρχισαν με στοιχεία που έλαβαν από δορυφόρο να ταυτοποιούν τους κατόχους τους. Εχει ήδη συνταχθεί ένας κατάλογος στον οποίο αναγράφονται η διεύθυνση όπου βρέθηκε η αυθαίρετη πισίνα και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυθαίρετων πισίνων είναι επιχειρηματίες ή offshore εταιρείες. Ο κ. Γεωργακόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει στη δημοσιότητα τους ιδιοκτήτες παράνομων πισίνων και να ζητήσει από αυτούς να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο, που αναμένεται να είναι (συνολικά) δεκάδες εκατομμύρια, μόνο από την Εκάλη. Ακολουθεί σε λίγες εβδομάδες ο εντοπισμός των αυθαίρετων πισίνων στην Κηφισιά, στα νότια προάστια, στη Νοτιανατολική Αττική και στα νησιά.

Πηγή : http://thesprotia-news.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΣτο…ρελαντί η κατασκευή της Ιόνιας
Επόμενο άρθρο“ΑΝΑΣΑ” για τον Αμβρακικό