Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/georgalidis.jpg

Με τον ορισμό του ιατρού κ. Γεωργαλίδη στη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων από το υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, έλαβε τέλος το σήριαλ με την παραίτηση της προκατόχου του κυρίας Βάσως Αλεξανδρίδου.

Στην λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι «μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ . Γ. Ραγκούση, διορίστηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Κώστας Γεωργαλίδης, ιατρός, στη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων».

Τις τελευταίες 20 ημέρες είχαν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας από δημοσιεύματα που έφεραν την πρώην Περιφερειάρχη να έχει καταθέσει προς πληρωμή στην περιφέρεια τιμολόγια ύψους περίπου 24.000 ευρώ για την αγορά οικοσκευών και για έξοδα επίσκεψή της στο Φανάρι όπου μετέβη για να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε ως απαράδεκτα τα τιμολόγια ενώ παράλληλα παραιτήθηκαν δύο ταμίες της περιφέρειας, καθώς τα θεώρησαν υπέρογκα και αρνήθηκαν να τα υπογράψουν.
Ύστερα από δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κάλεσε στην Αθήνα την κυρία Αλεξανδρίδου προκειμένου να ζητήσει την παραίτησή της.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι η πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ηρνείτο να παραιτηθεί παρά τις πιέσεις που δεχόταν ενώ πληροφορίες ήθελαν την κ. Αλεξανδρίδου να έχει εισαχθεί σε αθηναϊκό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση προβλήματος υγείας.

Η κ. Β. Αλεξανδρίδου προχθές απέστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ του νομού Λάρισας όπου πολιτεύεται, στο οποίο ανέφερε ότι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση προβλήματος υγείας και παρουσίαζε τα τιμολόγια επίπλων που πλήρωσε για την οικία της στην Κέρκυρα, χωρίς όμως να αναφέρει οτιδήποτε για ενδεχόμενο παραίτησης της.

Ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είναι ιατρός, διευθυντής του ΕΣΥ και γραμματέας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ. Έχει υπηρετήσει στην ίδια θέση την περίοδο 1998-99. Αμέσως μετά τον ορισμό του ο κ. Γεωργαλίδης, κλήθηκε στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει την Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007- 2010 με το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Υπογραμμίζεται ότι περασμένη Πέμπτη που πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής των επιχειρησιακών συμφωνιών υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2010 ύψους 7,5 δισ. ευρώ μεταξύ της υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη και των Περιφερειαρχών απουσίαζε η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Νίκος Β. Τσίτσας

Πηγή : http://www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΦεύγει το Farmville απο το Facebook ;
Επόμενο άρθροΟι 20 ανατροπές στο ασφαλιστικό