Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το κύκλωμα δουλεμπόρων και η τραγική ιστορία που συγκλονίζει

Το κύκλωμα δουλεμπόρων και η τραγική ιστορία που συγκλονίζει

0
590 85341f91bece0647546e1558e6d86405

590 85341f91bece0647546e1558e6d86405

Ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha για το ναυάγιο στην Πάλαιρο.

Σοκάρει και συγκλονίζει η ιστορία των πατέρα και των τεσσάρων μικρών παιδιών από τη Συρία, που βρήκαν τραγικό θάνατο στην Πάλαιρο. Ορφανά από μητέρα, έφυγαν στην αγκαλιά του πατέρα τους για να σωθούν από την φρίκη του πολέμου, έφθασαν στην Ελλάδα και πριν μία εβδομάδα προσπάθησαν να περάσουν από την Κεφαλονιά στην Ιταλία. Το Λιμενικό όμως τους εντόπισε και κατέληξαν στον νοσοκομείο του νησιού, όπου έμειναν 4 ημέρες. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές αγκάλιασαν την οικογένεια από τη Συρία (φωτό), όμως η μοίρα τους ήταν γραμμένη.

Οι αρχές όπως προβλέπει ο νόμος, ζήτησαν από τον πατέρα να πάρει τα παιδιά και να επιστρέψει στη Συρία μέσα σε 20 μέρες. Ο 37χρονος δάσκαλος όμως είχε πάρει την απόφασή του. Στοιβάχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με τα παιδιά και ακόμα 23 συμπατριώτες του στο μικρό σκάφος στην Πάλαιρο, το οποίο αναποδογύρισε. Πατέρας και παιδιά έφυγαν αγκαλιασμένοι από τη ζωή. Στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς όσοι γνώρισαν τα παιδιά, δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ. «Μακάρι να μπορούσαμε να τα κρατήσουμε εδώ για πάντα» λένε με πίκρα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες, που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει το κύκλωμα διακίνησης. Πρόκειται για έναν 20χρονο από το Αγρίνιο, τη μητέρα του, έναν 58χρονο Παλαιστίνιο και έναν ακόμη αλλοδαπό 34 ετών, που νοσηλευόταν μεταξύ των διασωθέντων. Και οι τέσσερις πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή. Το Λιμενικό αναζητεί ακόμη τρία άτομα, τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του 20χρονου, καθώς και έναν Αιγύπτιο, που θεωρείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Οι διασωθέντες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας. Λιμενικό και Αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς εκτιμούν, ότι το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών είναι μεγάλο, με πλοκάμια σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε το βίντεο του σχετικού ρεπορτάζ [εδώ]

Πηγή: alphatv

 

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΠ.Ε.Α.Σ. Κατούνας- Α.Ο. Σύβρου 1-1