Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά στην Νικιάνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά στην Νικιάνα

0

Οι σκύλες με αριθμό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης : 941000017208959, 941000017208819, 900119000034711, οι οποίες κυκλοφορούν στην Νικιάνα, συγκεκριμένα στην περιοχή «Γιαννιώτικα», είναι φιλικές και εντελώς ακίνδυνες.

Έχουν στειρωθεί, εμβολιαστεί, σημανθεί στο Δημοτικό κτηνιατρείο Λευκάδας, με πρωτοβουλία του Σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας, την συνδρομή του Συλλόγου επαγγελματιών Νικιάνας, κατόπιν συνεννόησης με τον πάρεδρο Νικιάνας κο Νίκα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αλλεπάλληλες εγκυμοσύνες και η παραγωγή δεκάδων κουταβιών, τα οποία είχαν άθλια τύχη τα προηγούμενα χρόνια, όπως τροχαία ατυχήματα, δηλητηρίαση κλπ

Οι σκύλες αυτές θεωρούνται αδέσποτα του Δήμου Λευκάδας. 
Δύο άλλες σκύλες που κυκλοφορούν στην περιοχή, στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν από τον Δήμο Λευκάδας και στην συνέχεια υιοθετήθηκαν.

Ο Δήμος Λευκάδας δεν διαθέτει καταφύγιο. Τα αδέσποτα σκυλιά προσκομίζονται στο Δημοτικό κτηνιατρείο, για να σημανθούν, στειρωθούν, εμβολιαστούν και γίνουν αιματολογικές εξετάσεις. Μετά από όλη αυτή την διαδικασία, και αφού περάσουν το στάδιο της αποθεραπείας, τα ζώα, επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Βάσει της νομοθεσίας, πρέπει, τα επανεντασσόμενα σκυλιά να επιτηρούνται και προστατεύονται από εθελοντές, καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι σκυλίτσες της Νικιάνας, ταίζονται, ποτίζονται, εμβολιάζονται, αποπαρασιτώνονται και χαίρουν της φροντίδας κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είναι σε επικοινωνία με το σωματείο μας, έτσι ώστε να παραμένουν υπό απόλυτο έλεγχο.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά, τελούν υπό την προστασία του σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας, για τον επιπλεόν λόγο οτι, κυκλοφορούν σε περιοχή στην οποία κατ’ επανάληψη έχουν θανατωθεί ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα με χρήση δηλητηρίου, από εγκληματικά διακείμενα άτομα, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν επισημανθεί από την αστυνομία.

Οι αρχές, είναι ενήμερες για τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν λάβει χώρα στην συγκεκριμένη περιοχή. Ως εκ τούτου, η επίβλεψη των εθελοντών μας, αλλά και των ευαισθητοποιημένων κατοίκων είναι επιβεβλημένη.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα ειδικότητα του ΔΙΕΚ Λευκάδας: Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων
Επόμενο άρθροΔήλωση του Σωτήρη Σκιαδαρέση σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές