Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Να αναθεωρήσει η Υπουργός Παιδείας

Να αναθεωρήσει η Υπουργός Παιδείας

0
TEIIONIONNISONLOGO

Αιφνιδιαστική και χωρίς διάλογο η απόφαση

Η Διοικούσα Επιτροπή συνήλθε σήμερα 12 Μαΐου 2011 εκτάκτως προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων σχετικά με την μη εισαγωγή υποψηφίων σε τρία από τα οκτώ Τμήματά του.

Θεωρεί ότι η απόφαση του Υπ. Παιδείας είναι αιφνιδιαστική χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ευρύτερη προετοιμασία για τη θεματική και τη χωροταξική αναδιάρθρωση του Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Για τους λόγους αυτούς, καλεί το Υπ. Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του, συνυπολογίζοντας όχι μόνο τα αμιγώς αριθμητικά αλλά και τα πολύ σημαντικότερα εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Ταυτόχρονα, ενώ κατανοεί την ευθιξία του Προέδρου της να θέσει στη διάθεση της Υπουργού Παιδείας την παραίτησή του, τον καλεί να μην επιμείνει στην απόφασή του, προκειμένου η Δ.Ε. να συνεχίσει ένα έργο που αναγνωρίζεται ως σημαντικό από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών και να προσπαθήσει να πείσει το Υπ. Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Ανώτατης Παιδείας της χώρας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος

Ο Αντιπρόεδρος Ά

Καθηγητής Σωτήριος Σούλης

Προηγούμενο άρθροΛατινοαμερικάνικος κινηματογράφος
Επόμενο άρθροΠολλά “γιατι”