Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ιωάννης Ανδριώτης : Ο νέος ιδιοκτήτης της μαρίνας Μεγανησίου

Ιωάννης Ανδριώτης : Ο νέος ιδιοκτήτης της μαρίνας Μεγανησίου

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/andriotis.jpg

Ενα μεγάλο θέμα που απασχόλησε τους Μεγανησιώτες τον τελευταίο καιρό ήταν η απόφαση του δημου να ενοικιάσει το νέο λιμάνι στο Βαθύ.Οι απόψεις διείστανται,οι προτάσεις διάφεραν ,οι επιφυλάξεις υπήρχαν,και φυσικά τα ερωτηματικά και οι απορίες.

Το meganisi news μετά την δημοσίευση της υπογραφείσας σύμβασης συνάντησε τον ιδιοκτήτη της εταιρίας ”ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ”κύριο Ι. Ανδριώτη η οποία μίσθωσε το τουριστικό καταφύγειο,και έκανε μια κουβέντα μαζί του προκειμένου να ενημερωθει ο Μεγανησιώτης για τον σκοπο ,τον τρόπο λειτουργείας, αλλά και τις προθέσεις της παραπάνω επιχείρησης.

Κύριε Ανδριώτη σας καλωσορίζουμε στην παρέα του meganisi news και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας που φαντάζομαι στην παρούσα φάση θα είναι πολύτιμος. Ας αρχίσουμε από την σύμβαση η οποία από όσο γνωρίζουμε  ήταν αρκετά δεσμευτική  για την εταιρεία σας.

Να σας χαιρετήσω κι εγώ με την σειρά μου και να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω έστω και με αυτόν τον τρόπο με τον κόσμο του νησιού.

Η σύμβαση όντως είναι αρκετα δεσμευτική και με αυστηρά κριτήρια. Η δύναμη του μέρους και της επιχείρησης δεν δικαιολογεί ένα τόσο ισχυρό ”χαρτί ”.Ομως είναι απόλυτα νομικά  τεκμηριωμένη και εξασφαλίζει πλήρως την αρτιότητα ,την οργάνωση και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.Αυτός ήταν και ο στόχος του δήμου με τον οποίο αποφασίσαμε από κοινού ότι ήταν η καλύτερη .Οικονομικά βέβαια και σε πρώτη φάση υπάρχουν συγκεκριμένες δυνατότητες για την εταιρεία έτσι όπως τελικά διαμορφώθηκε η σύμβαση.Εμείς όμως στοχεύουμε να τις αναβαθμίσουμε κάνοντας το προιόν πιο ελκυστικό.

Τι ακριβώς εννοείτε με αυτό;

Στοχεύουμε σε μεγαλύτερα και πιο ποιοτικά σκάφη χωρίς φυσικά να αποτρέπουμε και τα μικρότερα τα οποία στήριζαν και θα στηρίζουν την οικονομία του νησιού.

Αυτή την στιγμή σε τι στάδιο βρίσκεστε ως επιχείρηση;

Απο την στιγμή που διεκπαιρεώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις και επίσημα πια είμαστε οι διαχειριστές του καταφυγείου εντός του μήνα ευελπιστούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τον ενλλιμενισμό των επισκεπτών μας.Υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω της έντονης γραφειοκρατείας που υπάρχει.Αυτό δυστυχώς δεν μας έδωσε την δυνατότητανα λειτουργούμε ήδη,με τα στανταρς που έχουμε βάλει ώς στόχο.

Φέτος λοιπόν θα φροντίσουμε να  λειτουργήσουμε όλες τις υπηρεσίες με σκοπό τον επόμενο χρόνο να ολοκληρώσουμε την ”μεταμόρφωση ”του καταφυγείου σε σημείο αναφοράς για το ελληνικό yachting.

Με ποιούς τρόπους σκοπεύετε να εκμεταλευτείτε το καταφύγιο έτσι ώστε να γίνει μια κερδοφόρα για σας επιχείρηση;

– Θα εστιάσουμε σε τρία βασικά σημεία.

-Η θερινή περίοδος μας εξασφαλίζει έτσι και αλλιώς έναν αυξημένο τζίρο.Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό για να αναπτυχθεί και να γίνει μια τέτοια επιχείρηση κερδοφόρα και με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί από το δήμο.Ετσι λοιπόν για το καλό και της επιχείρησης αλλά και του τόπου κατ΄επέκταση επιθυμούμε και στοχεύουμε στην λειτουργεία του καταφυγείου όλο τον χρόνο.Πιο συγκεκριμένα….

-Θα εξασφαλίσουμε μόνιμα σκάφη ενλλιμενισμένα στα οποία θα παρέχονται οι απαραίτητες για την διαχείμανση τους υπηρεσίες.Η ύπαρξη τέτοιων σκαφών αποτελέι ένα δεύτερο κομμάτι της λειτουργείας το οποίο προσφέρει και στον τόπο αυξημένη κίνηση σε προσωπικό ,εμπορικές δραστηριότητες(επισκευές) και κατά την διάρκεια του Χειμώνα.

-Ενα τρίτο κομμάτι στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερο βάρος είναι η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού-ιστιοπλοία στην περιοχή.Εγώ όντας αθλητής ιστιοπλόος και μάλιστα πολυνίκης σε διεθνείς οργανώσεις,’εχω τηνανάλογη γνώση ,εμπειρία και τις δυνατότητες ,να προσελκύσω αθλητές και διοργανώτές παγκοσμίου επιπέδου,έτσι ώστε να εισάγουμε το Μεγανήσι στον παγκόσμιο χάρτη των ιστιοπλοικών αγώνων.

Κάτι αντίστοιχο είχε διεξαχθεί το Καλοκαίρι του 2007 στο Μεγανήσι με την διοργάνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοικής  Ομοσπονδίας και την συμβολή του δήμου.

-Το Μεγανήσι τότε ήταν ένας σταθμός.Τώρα στοχεύουμε να γίνει το κέντρο.

-Αυτό αυτόματα θα αποφέρει αναγνωρισημότητα, άρα και κέρδη,και στην εταιτία αλλά και στο Μεγανήσι.

Κύριε Ανδριώτη. Με την απόφαση του δήμου να ενοικιαστεί η μαρίνα δημιουργήθηκε ένα κλίμα διαμαρτυρίας από αρκετούς  κατοίκους του νησιού, μεταξύ αυτών και επαγγελματίες του Βαθιού. Τι πιστεύετε ότι προκάλεσε αυτές τις διαμαρτυρίες. Τι φοβήθηκε ο κόσμος από μια τέτοια απόφαση .

-Ωραία ερώτηση !

-Καταρχήν πιστεύω ,και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν,ότι υπήρχε άγνοια από κάποιους , για το πώς είναι να λειτουργεί μια οργανωμένη μαρίνα και τι θα οφελείσει αυτό έναν τόπο, αφού μέχρι τώρα στο νησί δεν υπήρξε ανάλογο παράδειγμα.

-Υστερα υπήρξε ο φόβος της απώλειας του κονωνικού χαρακτήρα ,των δικαιωμάτων, και των πηγών εισοδημάτων από την ελεύθερη εκμετάλευση της συγκεκριμένης θαλάσσιας ζώνης.Επειδή όμως όλα αυτά είναι κατανοητά και σεβαστά από ολους μας οφείλω να διαβεβαιώσω αυτούς τους ανθρώπους ‘οτι τίποτα από ολα αυτά δεν κινδυνεύει .

Με τον τρόπο που ο δήμος δέσμευσε την λειτουργεία  μας ώς εταιρεία,
Κανένα λιμάνι δεν ξεπουλιέται.
Καμία γραφικότητα δεν χάνεται
Κανένας επαγγελματίας δεν διώκεται και δεν ζημιώνεται,και κυρίως κανένας ξένος δεν ήρθε να καταπατήσει τα δικαιώματα κανένός.

Η δημόσια περιουσία παραμένει στους Μεγανησιώτες οι οποίοι έχουν δικαίωμα να οφελειθούν εξίσου και όχι μερικώς, όντας ευνοούμενοι κάποιοι από γεωγραφικές θέσεις,η λειτουργώντας τοπικιστικά.

Μπορούμε όλοι να συνυπάρξουμε αρκεί από κοινού να ξεπεράσουμε σκοπιμότητες και προκαταλήψεις  ,και να σεβαστούμε ο ένας την ύπαξη του άλλου.Ο στόχος είναι κοινός άλλωστε.

Μέσα από τις αντιδράσεις υπήρξε και μια παραφιλολογία η οποία άφηνε υπονοούμενα και υπαινιγμούς για τον τρόπο που αποκτήσατε την διαχείρηση του καταφυγείου….Θα θέλατε να απαντήσετε σε αυτό;

-Φυσικά και θα απαντήσω, ισως έτσι μάλιστα  ξεκαθαριστούν και κάποια πράγματα που έφτασαν και στα δικά μου αυτιά γιατί αδικούν και εμένα αλλά και άλλους ανθρώπους. Τα κακεντρεχή σχόλια έχουν πηγή μόνο το ιδιωτικό συμφέρον και στερούνται επιχειρημάτων.

-Καταθέτοντας την πιο άρτια οργανωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση με ουσιαστικά διαπιστευτήρια εμπειρίας την οποία έχουμε, και μόνο για αυτό το λόγο  ο δήμος επέλεξε εμάς να διαχειριστούμε την μαρίνα.Οντας Λευκαδίτης και επαγγελματίας της θάλασσας επί σειρά ετών,γνωρίζω πολύ καλά τα τοπογραφικά πλεονεκτήματα και την μοναδικότητα του τόπου.Eμαθα λοιπόν δια στόματος, ότι κατασκευάζεται νέο λιμάνι στο Βαθύ Μεγανησίου ,το οποίο μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και στους πιο απαιτητικούς.

-Ενδιαφέρθηκα,ενημερώθηκα για τις λεπτομέρειες από τον δήμο και γεννήθηκε η ιδέα της συμμετοχής.Ελαβα μέρος στον διαγωνισμό νόμιμα, και το δημοτικό συμβούλιο κρίνοντας όλες τις προσφορές αποφάσισε ότι η πλέον καλύτερη ολοκληρωμένη πρόταση ήταν η δική μας.Ετσι μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του ,στην οποία δεσμευόμαστε και νομικά και ηθικά να φανούμε αντάξιοι.

-Λειτουργήσαμε εκατέρωθεν νόμιμα και ”καθαρά” χωρίς να χρησιμοποιηθούν πλάγιοι τρόποι που πάντα μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται εμπόδια, και όχι εφόδια.

Ωστόσο κάποιες φήμες λένε ότι σκοπεύετε  η έχετε ήδη  επινοικιάσει το εντευκτήριο και  τα καύσιμα  σε τρίτα άτομα…

-Ξεκινώντας την δραστηριότητά μας ως εταιρεία σκοπεύουμε να διαχειριστούμε οι ίδιοι κάθε πηγή εσόδων που προκύπτει από την εκμετάλευση του καταφυγείου και μακροπρόθεσμα να διασφαλήσουμε την βιωσιμότητα της επιχείρησης μας. Οτιδήποτε διαφορετικό έχει ακουστεί δεν είναι παρά μόνο φήμες.

Ενα άλλο μεγάλο ζήτημα που έχει συζητηθεί πολύ είναι το θέμα του φέρυ. Πολλοί ανησυχούν για το αν θα αλλάξουν τα  μέχρι τώρα δεδομένα της συγκοινωνίας μας καθ’οποιονδήποτε τρόπο.

-Η τοπική συγκοινωνία είναι άρικτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του τόπου και αυτό έχουμε υποχρέωση να το σεβαστούμε,αλλά και να το διασφαλίσουμε. Θα ήθελα κάποια στιγμή να έρθω σε μια πρώτη επαφή με τους επαγγελματίες της επιχείρησης” ΕΓ/ΟΓ Μεγανησι” ,για να διαβεβαιώσω και τους ίδιους προσωπικά γι αυτό.

Οι εργασίες στο χώρο της μαρίνας έχουν ήδη ξεκινήσει. Πότε πιστεύετε ότι θα”ανοίξει” τις πόρτες στο κοινό.

-Η μαρίνα ξεκινάει την λειτουργεία της γύρω στο τέλος Ιουνίου και ήδη προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις στα πλαίσια των εγκαινίων. Ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα  ώστε να δεχτεί το κοινό, το οποίο θα απολαύσει ένα ψυχαγωγικό μουσικό πρόγραμμα από ένα μεγάλο καλλιτέχνη και κέτερινγκ από παραδοσιακές πινελιές.Εξάλλου θα ενημερωθείτε γι’ αυτο λεπτομερώς και μέσω του site σας.

-Επίσης εδώ θα ήθελα να ενημερώσω και τους επαγγελματίες του νησιού ότι μέσα από τη λειτουργία και το μάρκετινγκ της μαρίνας θα διαφημιστούν και όλες οι επιχειρήσεις ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίζουν και να επιλέγουν τον τρόπο ψυχαγωγίας, σίτησης και διαμονής τους. Γι’ αυτό λοιπόν, όσοι επιθυμουν την προβολή της επιχείρησής τους μπορούν να έρθουν σ’ επαφή μαζί μας για καλύτερη ενημέρωση ως προς τη συμμετοχή.

Κλείνοντας την κουβέντα μας κύριε Ανδριώτη, θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για σας ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα;

-Η καταγωγή μου είναι μείγμα Σύμης-Λευκάδας. Η μητέρα μου είναι απ’ τον Αη Λιά.

-Σπούδασα εφαρμοσμένη πληροφορική και πολυμέσα αλλά η βασική μου ασχολία ήταν ο αθλητισμός και η ιστιοπλοία. Άνοιξα την πρώτη μου εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων στα 20. Στη συνέχεια ασχολήθηκα επαγγελματικά με τα μεσιτικά, τη διαχείρηση και την εκμετάλευση σκαφών. Από την εμπειρία μου αυτή γνώρισα όλο τον κόσμο της θάλασσας, μέχρι που έγινα σύμβουλος ανάπτυξης σ’ ένα πρόγραμμα για την κατασκευή και λειτουργία τουριστικών λιμένων σε Ελλάδα , Τουρκία και Μάλτα. Ύστερα, αποκτώντας μια από τις μαρίνες που κατασκεύασα στη Μάλτα, αποφάσισα να κινηθώ κυρίως σ’αυτόν τον τομέα. Παράλληλα έχω στην κατοχή μου τη διαφημιστική εταιρεία “PEACH” κι επίσης εκμεταλλεύομαι πολυτελή σκάφη αναψυχής, τα οποία διατίθενται προς ενοικίαση.

-Ελπίζω να σας έλυσα όλες τις απορίες (γέλια). Πάντως, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να με βρείτε στο τηλέφωνο του γραφείου μου 210 5818766.

Κύριε Ανδριώτη  ευχαριστούμε πολύ για την κουβέντα και τον χρόνο που μας διαθέσατε.Σας ευχόμαστε καλή αρχή για μια υγειή συνύπαρξη και συνεργασία.

Σας ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου που μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω εστω και έτσι ,με τους ανθρώπους του Μεγανησίου.Εύχομαι και σε σας καλή συνέχεια στην πολύ αξιόλογη προσπάθεια που κάνετε μέσα από το site για την ενημέρωση τους.

Πηγή : Meganisi News, Ρεπορτάζ : Έλλη

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα, 12η πιο ισχυρή χώρα παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΣύλληψη για ναρκωτικά το βράδυ της Παρασκευής