Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Δήμαρχος απουσιάζει και το καρουζέλ γυρίζει….

Ο Δήμαρχος απουσιάζει και το καρουζέλ γυρίζει….

2
antidmarxoi

antidmarxoi

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ζώης Μικρώνης φεύγει, οι οκτώ αντιδήμαρχοι θα μείνουν και η Λιλή Καραβιά δεν συμμετέχει…

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής θα βρίσκεται μέχρι την Κυριακή στη Βουδαπέστη. Και αυτό όχι γιατί και ο Δήμαρχος πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουραστεί, αλλά για να συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται στην Ουγγαρία. Εκεί θα εκπροσωπήσει μάλιστα την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και τον πρόεδρο Γιάννη Τερπεκλή (Δήμαρχο Κέρκυρας) στο περίπτερο Ιονίων Νήσων. Και ενώ ο Δήμαρχος βρίσκεται στην έκθεση εδώ επικρατεί αναβρασμός σχετικά με το ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει τελικά. Γενικά επικρατεί ένα κλίμα ανασφάλειας, αυτοί που κάποτε απολάμβαναν τη μονιμότητα και τη σιγουριά του «εμένα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς από εδώ», τώρα όχι μόνο μπορεί να τον κουνήσει αλλά και να τον πάρει και να τον σηκώσει κιόλας…. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει η κα Μέρκελ και αν γινόταν κάθε ένας έλληνας υπάλληλος ξεχωριστά να περάσει από εξετάσεις (γερμανικού τύπου φυσικά) θα το έκανε… Η «επιχείρηση σκούπα» προχωρεί, το Υπουργείο Εσωτερικών ολοένα και περισσότερο πιέζεται να εφαρμόσει τις αλλαγές που έχουν υπογραφεί, μέσα σε αυτές είναι λοιπόν και η μείωση των αντιδημάρχων προκειμένου να μειωθούν και τα έξοδα των Δήμων.

Όπως είναι λογικό επικρατεί ένα κλίμα ανασφάλειας, τα ερωτηματικά καθημερινά πληθαίνουν και όλοι αναρωτιούνται ποιος θα κάνει πρώτος το «αποχαιρετιστήριο πάρτι»….

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αμετακίνητες «σταθερές αξίες» θεωρούνται οι Αντιδήμαρχοι κος Λευτέρης Αραβανής, ο κος Πραξιτέλης Σουνδιας, ο κος Στέλιος Ρόκκος αλλά και η κα Σκιαδά-Πετούση η οποία επίσης φαίνεται να μην ανησυχεί πως θα χάσει την ευκαιρία να προσφέρει στον τόπο της. Πιο «ευάλωτες» φαίνεται να είναι οι θέσεις των υπολοίπων αντιδημάρχων όπως των μικρών Νησιών Καλάμου και Καστού και του πρώην Δήμου Απολλώνιων, οι οποίοι εάν χρειαστεί μάλλον θα φύγουν πρώτοι. Εξελίξεις έχουμε σχετικά με τον Αντιδήμαρχο κο Γιάννη Καρτάνο ο οποίος θα αναλάβει επιπλέον καθήκοντα ως πρόεδρος του Λιμενικού Δημοτικού Ταμείου. Κατά δήλωσή του η παραίτηση του είναι από την πρώτη μέρα στην διάθεση του Δημάρχου και θα κάνει ότι αυτός του ζητήσει μιας και στηρίζει και αυτόν και τις όποιες αποφάσεις πάρει. Προκειμένου να μάθουμε ποιες είναι τελικά οι όποιες αποφάσεις του Δημάρχου Λευκάδας κου Κώστα Αραβανή τον ρωτήσαμε λίγο πριν φύγει για τη Βουδαπέστη εάν έχει πάρει αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα των Αντιδημάρχων και μας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Μέχρι τις 31.12.2012 όλοι οι Αντιδήμαρχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, εφόσον βέβαια δεν αλλάξουν απρόοπτα τα δεδομένα. Σύμφωνα με το νόμο ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κρατήσει και τους οκτώ Αντιδημάρχους το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει όμως εάν θα συνεχίσουν να πληρώνονται και οι οκτώ ή όπως ακούγεται ότι οι τέσσερεις θα μπορούν να παραμείνουν αλλά χωρίς μισθό… Ας κρατήσουμε προς το παρόν ότι και οι οκτώ θα παραμείνουν στις θέσεις τους… Σε ένα χρόνο από τώρα πολλά θα έχουν αλλάξει, πολλοί θα φύγουν και κάποιοι που ακόμα και τώρα νιώθουν σιγουριά θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Κάποιος που σίγουρα δεν παραμένει στην θέση του είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ζώης Μικρώνης της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα» ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κος Μικρώνης παραιτήθηκε γιατί στο προσεχές μέλλον θα βρεθεί σε αντιδικία με τη Δημοτική Αρχή για οικόπεδα των οποίων το καθεστώς δεν έχει ξεκαθαριστεί. Επανειλλημένα έχει έρθει σε σύγκρουση ο κος Μικρώνης με το Δήμο Λευκάδας για οικόπεδα και ιδιοκτησίες που διεκδικούν και οι δυο πλευρές και μάλλον δεν είναι ηθικό όταν κάποιος υπερασπίζεται συμφέροντά του να παραμένει και Δημοτικός Σύμβουλος.

Και μια τελευταία είδηση στο λεπτό. Το καρουζέλ των εντυπώσεων και υποψηφιοτήτων γυρίζει, σίγουρα όμως δεν θα συμμετέχει η σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κα Λιλή Καραβία. Αποσύρει το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια βουλευτής στη γενέτειρα της και σε αυτή την απόφαση μάλλον παίζει σοβαρό ρόλο το γεγονός ότι το βασικό της στήριγμα, ο Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος, επέλεξε να στηρίξει τον Υπουργό Οικονομικών κο Βενιζέλο και όχι να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρεία του κόμματος του. Και ξαφνικά όλοι θέλουν να είναι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και κανείς υποψήφιος βουλευτής…. Βέβαια όπως μας ενημέρωσαν σύντομα θα μάθουμε τα ονόματα των υποψηφίων, αφού εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος, και τότε θα δούμε αν και με ποιόν επικεφαλής το κόμμα θα αλλάξει σελίδα …. μάλλον όμως τελικά θα χρειαστεί να αλλάξει όλη την βιβλιοδέτηση το κόμμα…..

Κατερίνα Μεσσήνη

 

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι με μακαρόνια
Επόμενο άρθροΈναρξη σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας