Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση στο δελτίο τύπου του Διοικητή του νοσοκομείου Βησσαρίων Μίχα

Απάντηση στο δελτίο τύπου του Διοικητή του νοσοκομείου Βησσαρίων Μίχα

0

Καταγγέλλουμε την απίστευτη και επικίνδυνη μεθόδευση του Διοικητή όχι να παραποιήσει  κατά την προσφιλή του μέθοδο τα γεγονότα και την πραγματικότητα αλλά αυτή την φορά να την ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ως μη γενόμενη. Θέλει μεγάλο πολιτικό θράσος να  αποπειράται κανείς να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ όχι μόνο την συζήτηση, τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. του νοσοκομείου, τις διαφωνίες και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν αλλά και το συνταχθέν τελικό πρακτικό της συνεδρίασης της 13/7/2018.

Θα περίμενε κάθε καλόπιστος υγειονομικός και πολίτης από τον Διοικητή του νοσοκομείου να βγει με θάρρος και με την ελάχιστη θεσμική και προσωπική αξιοπρέπεια να υπερασπιστεί την εισήγησή  του προς τα μέλη του Δ.Σ,   στο έκτακτο συμβούλιο που έγινε στις 13/7/2018.

Η εισήγησή  του ήταν ξεκάθαρη για «καταγγελία της σύμβασης της επικουρικής ιατρού και άρα την απόλυσή  της» και αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη του Δ.Σ  καθώς και οι παρευρισκόμενοι που είχαν κληθεί, η επιστημονικά υπεύθυνη της παιδιατρικής κλινικής, ο Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας και η γραμματέας του Δ.Σ.

Η ακαριαία αντίδραση και αποκάλυψη από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο των εργαζομένων  και προέδρου του σωματείου, μπροστά στη μεθόδευση απόλυσης της συναδέλφου με fast track διαδικασίες, εργαζομένης που τόλμησε να ασθενήσει, οι  μεγάλες διαστάσεις  που πήρε το πρωτοφανές της υπόθεσης, είναι φανερό ό,τι ενόχλησαν τον Διοικητή. Η στάση αυτή του σωματείου, η ενημέρωση του Υπουργείου από την ΟΕΝΓΕ, η παρέμβαση της ΕΙΝΗ και εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ απέτρεψαν την απόλυση. Πρόκειται για  νίκη των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, ο Διοικητής του νοσοκομείου καταφεύγει για μια ακόμη φορά, στη συνήθη ανήθικη πρακτική συκοφάντησης του πρόεδρου του σωματείου, των μελών του   Δ.Σ του σωματείου και όλων των εργαζομένων που αυτό εκπροσωπεί, όχι απλά κάνοντας το « άσπρο μαύρο» αλλά «εξαφανίζοντας το πτώμα του εγκλήματος» χωρίς όμως να έχει εξαφανίσει και όλα τα ίχνη. Εφαρμόζει μια πρακτική που από ό,τι φαίνεται την έχουν αφομοιώσει καλά τα στελέχη της κυβέρνησης, δείχνοντας  πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσουν στο κατήφορο που έχουν πάρει. Μοναδικός στόχος τους είναι  με κάθε τρόπο   να υλοποιήσουν το μεγάλο σχέδιο για μετασχηματισμό του ΕΣΥ σε μια μεγάλη κρατική επιχείρηση με τους εργαζόμενους δούλους – πωλητές υπηρεσιών υγείας   και τους ασθενείς πελάτες – αγοραστές ανάλογα με το πορτοφόλι τους .

Στην προσπάθεια του μάλιστα να συγκαλύψει τις ευθύνες του και να συκοφαντήσει το σωματείο δεν έχει κανέναν φραγμό στο να διαπομπεύσει δημόσια την επικουρική παιδίατρο. Την διαπόμπευση αυτή την κάνει για να μεταφέρει στις πλάτες των υγειονομικών του νοσοκομείου οποιαδήποτε δυσλειτουργία, όταν οι ευθύνες για την κατάσταση του νοσοκομείου βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο και την πολιτική που εξυπηρετεί. Κατηγορεί υγειονομικούς που δουλεύουν με εξαντλητικό για την υγεία τους τρόπο…..εφημερίες, μονοβάρδιες……. και που δίνουν κυριολεκτικά τη ζωή τους……. για την υγειονομική περίθαλψη των ασθενών και την ίδια στιγμή διαφημίζει με κάθε τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης που  έχει δημιουργήσει αυτές τις ασφυκτικές και επικίνδυνες συνθήκες υπολειτουργίας των δομών υγείας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σωπάσουμε και να αναστείλουμε την δράση μας. Το σωματείο έχει αταλάντευτη θέση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διεκδικώντας καθημερινά λύσεις στα οξυμένα  προβλήματα του νοσοκομείου,  που επιδεινώνουν τη θέση των υγειονομικών και την υγεία των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το σωματείο είναι αδιάψευστα. Επιπλέον στην  συνέντευξη τύπου που έδωσε το σωματείο, η ΕΙΝΗ και ο Γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ,  οι τοποθετήσεις, του μέλους του Δ.Σ του νοσοκομείου εκπροσώπου των ιατρών και του  Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, παρουσία δημοσιογράφων που κατέγραψαν την συνέντευξη, επιβεβαιώνουν ένα και μόνο γεγονός: Ότι το έκτακτο συμβούλιο έγινε για να καταγγελθεί η σύμβαση της συναδέλφου.

Το επιχείρημα του Διοικητή για βιαστική αποχώρηση  του μέλους του Δ.Σ του νοσοκομείου και  προέδρου του σωματείου από το Δ.Σ, ώστε να πάρει «γραμμή», του το επιστρέφουμε ως γελοίο και απαράδεκτο. Μάλλον αυτός παίρνει «γραμμή» εφόσον απάντησε 3 μέρες μετά, στην καταγγελία του σωματείου. Άραγε «γραμμή» περιμένει να πάρει και για το  πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ  που ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί, εδώ και ….. μέρες ??? Μάλλον «γραμμή» έχει πάρει από τα συγχαρητήρια που του δίνει ο αναπληρωτής υπουργός του  κ. Πολάκης, για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης !!!!

Όσο αναφορά τη σταθεροποίηση και ενίσχυση του συστήματος υγείας και του νοσοκομείου που παπαγαλίζουν κυβέρνηση και τα στελέχη της υπηρεσιακά και πολιτικά, οι συνθήκες Νταχάου που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό, η κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η επιθετικότατη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός στο νοσοκομείο  να είναι στο κόκκινο  στα μέσα της  χρονιάς , η αύξηση των έμμεσων και άμεσων πληρωμών των ασθενών, η διαλυμένη πρωτοβάθμια υγεία κ.α, αποκαλύπτουν το ψεύτικο  αφήγημα τους.

Επίσης αποκαθηλώνετε το ψεύτικο επιχείρημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου,  για   πόσο άμεσα, καθολικά,  ισότιμα και δωρεάν έχουν πρόσβαση οι ασθενείς στο νοσοκομείο, όταν έχει μείνει με ΕΝΑ   Γενικό  χειρουργό  και μάλιστα επικουρικό  μια περιοχή με χιλιάδες κόσμο, όταν πολλές αναγκαίες ιατρικές  ειδικότητες είναι μονήρης και άλλες δεν υπάρχουν καν ,όταν δεν λειτουργεί η παθολογική του νοσοκομείου Πρέβεζας κ.α.

Οι εργαζόμενοι πλέον μπορούν να δουν καθαρά αυτό που με συνέπεια αποκαλύπτει και προειδοποιεί  εδώ και καιρό  το σωματείο. Ότι ο μετασχηματισμός του συστήματος υγείας απαιτεί απολύτως  πειθήνια, φτηνή και  αναλώσιμη καύσιμη ύλη, αυταρχισμό των Διοικήσεων για να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων και κάθε μορφή αντίδρασης τους.

Η αποτροπή της απόλυσης της συναδέλφου  επιβεβαιώνει και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Εγρήγορση, άμεσα αντανακλαστικά, θάρρος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση κάθε φαινομένου που γεννά καθημερινά η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που επενδύουν σε νοσοκομεία – επιχειρήσεις.

Η απάντηση στον  ατομικό φόβο που έχει φωλιάσει στους εργαζόμενους  και στην ατομική αμυντική συμπεριφορά, είναι η οργάνωση στο σωματείο που έχει δείξει δείγματα γραφής για το πως συλλογικά, αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία και η  αυταρχικότητα, που είναι σχεδιασμένη και υλοποιείται από τις Διοικήσεις.     

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου να μην συμμετάσχουν στο άθλιο παιγνίδι του Διοικητή και να μην συνδράμουν στον παραπέρα ευτελισμό της λειτουργίας του Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Καλούμε το Λευκαδίτικο λαό  που λαμβάνει υγειονομική φροντίδα να βάλει στο στόχαστρό του τον πραγματικό υπεύθυνο για την άθλια κατάσταση του νοσοκομείου (Διοίκηση, Κυβέρνηση, ΕΕ). Να  μην κάνουν βήμα πίσω από την διεκδίκηση σύγχρονων, αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας και να διεκδικήσουν μαζί με τα ταξικά σωματεία την περίθαλψη που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Το Δ.Σ
Λευκάδα 21/7/2018

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Χαρούλης στο Κάστρο της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕορτή Αγίου Παντελεήμονος αλυκών Καρυωτών