Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Απολογισμός του σχεδιασμού αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην Λευκάδα

Απολογισμός του σχεδιασμού αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην Λευκάδα

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/police-cars.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/11/police-cars.jpg

Ενημέρωση από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας.

Μείωση παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες εγκληματικότητας (κλοπές –διαρρήξεις –ληστείες) και στην Λευκάδα την θερινή περίοδο ( Β’ τετράμηνο του 2013)

Η σύγκριση πραγματοποιείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο

Μεγάλη αύξηση της τάξης του 172% παρουσίασαν οι εξαρθρώσεις κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Θετικός είναι ο απολογισμός του σχεδιασμού αντιμετώπισης της εγκληματικότητας που εφαρμόστηκε από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, την θερινή περίοδο, υπό την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο σχεδιασμός που εφαρμόστηκε κατά την θερινή περίοδο στην πόλη της Λευκάδας , αλλά και στις τουριστικές περιοχές του νησιού είχε ως στόχο την αντιμετώπιση των βασικών μορφών εγκληματικότητας (κλοπές-διαρρήξεις- ληστείες) και την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ενώ σε συνεργασία και περιοχές του νησιού δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των κλοπών και των διαρρήξεων καθώς και των ληστειών.

image002

Από την στατιστική απεικόνιση των δεδομένων της εγκληματικότητας προκύπτει η πτώση κατά 100% στις ληστείες που καταγγέλθηκαν καθώς και η πτώση κατά 25,93% των κλοπών και των διαρρήξεων σε σχέση με το καλοκαίρι του 2013.

Οι κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν, αφορούσαν κυρίως σε οικίες και εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ εξαιρετικά περιορισμένες ήταν οι διαρρήξεις τουριστικών καταλυμάτων.

Κατά την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού, κατά κύριο λόγο χαρακτήρα, σε βάρος 32 ημεδαπών και αλλοδαπών με αύξηση που ξεπερνάει το 170%, τόσο στον αριθμό των συλλήψεων, όσο και στον αριθμό των υποθέσεων που απασχόλησαν το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, σε σχέση με το 2012, καθώς από τις 13 συλλήψεις το 2012, αυξήθηκαν σε 32 το 2013, ενώ από τις 11 υποθέσεις το 2012 σε 30 το Β΄ τετράμηνο του 2013.

Στην κατοχή των κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ενώ εντοπίστηκαν και φυτείες κάνναβης, καθώς συνολικά εκριζώθηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες 262 δενδρύλλια.

image003

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Β’ τετράμηνο του 2013 συνολικά από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας συνελήφθησαν (184) άτομα για διάφορες αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, τα οποία οδηγήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές της Λευκάδας.

klopes-diarixeis

narkotika

Προηγούμενο άρθροΚατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΑναγραφή αγωνιστών στο μνημείο πεσόντων στους Καρυώτες