Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Χωρίς κινηματογράφο φέτος το χειμώνα η Λευκάδα

Χωρίς κινηματογράφο φέτος το χειμώνα η Λευκάδα

0

https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2016/08/IMG_1580.jpg

Δεν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα στην Λευκάδα για προβολή ταινιών δήλωσε ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο.

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας άρθρο στο οποίο αναρωτηθήκαμε τι θα γίνει με τον κινηματογράφο Απόλλωνα ο οποίος καταστράφηκε από την φωτιά του Αυγούστου και αν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μια έστω προσωρινή λύση για την προβολή ταινιών φέτος τον χειμώνα.

Το ίδιο ερώτημα είχε λοιπόν και η δημοτική σύμβουλος κ. Εύα Κατοπώδη η οποία κατά διαβολική σύμπτωση, στην σχετική ερώτηση ερώτηση που έθεσε στον Δήμαρχο Λευκάδας, πρότεινε και η ίδια ως προσωρινή λύση, το φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, όπως κάναμε και εμείς στο άρθρο μας.

Δυστυχώς η απάντηση του Δημάρχου κ. Κώστα Δρακονταειδή ήταν αποκαρδιωτική αφού είπε ότι δεν υπάρχει αίθουσα κατάλληλη στην Λευκάδα για να μπορέσει να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο κινηματογράφο, έστω και ως προσωρινή λύση.

Με λίγα λόγια φέτος το χειμώνα, οι σινεφίλ του νησιού μας θα πρέπει να βρουν άλλη λύση για να απολαύσουν την μαγεία του κινηματογράφου.

Ακολουθούν η ερώτηση της κ. Κατωπόδη και η απάντηση του κ. Δρακονταειδή όπως την μετέδωσε το Prisma 91,6

https://www.mylefkada.gr/2014/May/eva-katopodi.jpgΕρώτηση Εύας Κατωπόδη για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο Δ.Σ. της 12ης /9/16

«Όπως είναι γνωστό με την πρόσφατη καταστροφική πυργαγιά στο κέντρο της παλιάς πόλης μας καταστράφηκε και ο κινηματογράφος «Απόλλων». Και με χαρά μας ακούσαμε την δημοτική αρχή να θεωρεί σαν μια σημαντική προτεραιότητα την αντικατάστασή του, αιτούμενη και την σχετική χρηματοδότηση.

Με δεδομένα ότι:

1  Σε κάθε περίπτωση η ανακατασκευή αυτή θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να ολοκληρωθεί,

2  Ότι ο κινηματογράφος «Απόλλων» διαδραμάτιζε επί πολλά χρόνια πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή του τόπου και στην ψυχαγωγία των δημοτών μας, ιδιαίτερα κατά την στείρα χειμωνιάτικη περίοδο,

3  Ότι με την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία του συμπολίτη μας Ανδρέα Αλέσιου, διασώθηκε από την πυρκαγιά η πρόσφατα αποκτηθείσα ψηφιακή μηχανή προβολής,

Θεωρούμε απαραίτητο να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να καλυφθεί άμεσα το κενό που άφησε η καταστροφή του κινηματογράφου.

Προτείνουμε λοιπόν να διαμορφωθεί σε αίθουσα κινηματογραφικής προβολής το φουαγιέ στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.

Αν αυτό κριθεί ακατάλληλο να εξευρεθεί άλλος χώρος με ενοίκια εντός της πόλης, όπως είναι για παράδειγμα το κτήριο παραπλεύρως του Νοσοκομείου στις οδούς Μεταξά και Στραβοσκιάδη, που είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα από το κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεως.

Όσον αφορά τη δαπάνη αγοράς νέων ηχείων που θα χρειαστούν για την λειτουργία των προβολών, μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τώρα και να μεταφερθούν μετά στον νέο «Απόλλωνα».

Ακολουθεί η απάντηση του Δήμαρχου Λευκάδας

 

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Επόμενο άρθροΤηλυκράτης Vs Πιερικού