Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ε.Σφακιανάκης: Δεν νοείται σπίτι χωρίς internet

Ε.Σφακιανάκης: Δεν νοείται σπίτι χωρίς internet

0
net-preveza3

 

net-preveza3

 

Ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – CyberBullying» έγινε στην Πρέβεζα

Με τους χρήστες των υπηρεσιών του Διαδικτύου να αριθμούνται κοντά στα 2 δισεκατομμύρια το 2011 και το Internet να γίνεται ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας μας, Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε ημερίδα στην Πρέβεζα σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος του Πολιτιστικού Κέντρου Πρεβέζης.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής κ.Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ.Σφακιανάκης τόνισε ότι «Δεν νοείται σπίτι χωρίς internet», στηριζόμενος σε αυτή τη φράση ανέπτυξε θέματα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και κινδύνους που υπάρχουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, όπως Cyber Bullying,Παιδική πορνογραφία, Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, Αυτοκτονίες, πάντα με τη βοήθεια εξειδικευμένων Αξιωματικών.

Η ομιλία επικεντρώθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη μη ασφαλή και αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου. Αναφέροντας περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει και συνεχίζουν να είναι αντιμέτωποι και ενδεχομένως ακούστηκαν ακραία, τονίστηκε ο βαθμός της ασφαλούς μας πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Ο κ.Σφακιανάκης εξήγησε επίσης τον ρόλο που έχει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αποφυγή των παραπάνω, όπως μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες από γεγονότα που έχουν αντιμετωπίσει.

Η ημερίδα απευθύνονταν σε όλους, σε γονείς, παιδιά, νέους, άτομα που η δουλειά τους σχετίζεται άμεσα με τη χρήση του Διαδικτύου και όλους όσους ήθελαν να ενημερωθούν για μια ασφαλέστερη πλοήγηση. Με λέξεις απλές και παραδείγματα, τεχνολογικοί όροι και φράσεις του Διαδικτύου έγιναν κατανοητά από όλους. Αυτό φάνηκε έντονα στο τέλος, καθώς υπήρξε μια σειρά ερωτήσεων από το κοινό που βασίζονταν σε όρους που λέχθηκαν.

Δώρα Φούρου

net-preveza1

net-preveza2

Προηγούμενο άρθροΗ λεηλασία της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Κόκλα