Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Παραδόθηκε ο Δήμος Καρυάς

Παραδόθηκε ο Δήμος Καρυάς

0
 
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παράδοση του Δήμου Καρυάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΑΣ
Καρυά 30/12/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του Δήμου Καρυάς.
Ο νέος δήμαρχος κ. Κώστας Αραβανής απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει ο νέος δήμος.
Η απερχόμενη δήμαρχος Καρυάς κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα αφού παρέδωσε το αρ. 3232/30.12.2010 έγγραφο στο οποίο αναλυτικά αναφέρονταν οι υποχρεώσεις και εκκρεμότητες του δήμου Καρυάς και σε αυτό είχαν επισυναφθεί καταστάσεις στις οποίες υπήρχε αναλυτική καταγραφή του ηλεκτρονικού και λοιπού εξοπλισμού του Δήμου Καρυάς στην σύντομη ομιλία της ανέφερε:
“Κύριε δήμαρχε, Φίλες και φίλοι
 Το 2007 παρέλαβα τον Δήμο Καρυάς και σήμερα παραδίδω στον δήμαρχο Λευκάδας καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε όλο το νησί της Λευκάδας αποτελεί πλέον ενιαία Διοικητική και Κοινωνική οντότητα.
Χωρίς να θέλω να μεταδώσω κανενός είδους απαισιοδοξία, δεν μπορώ εντούτοις να αποκρύψω τις επιφυλάξεις μου για την επιτυχία του “Καλλικράτη” και αυτό εξαιτίας του τρόπου που σχεδιάσθηκε και κυρίως εξαιτίας του βιαστικού χρόνου που αποφασίσθηκε να εφαρμοσθεί.
Παραδίδοντας σήμερα το Δήμο της Καρυάς, χωρίς μισόλογα και περιστροφές σας λέω ότι όλα – όσα παραδίδω με κάνουν υπερήφανη.
Είμαι υπερήφανη γιατί παρότι σαν δημοτική αρχή αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα, πολλές οικονομικές και άλλες δυσκολίες καταφέραμε μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον να παράξουμε σημαντικό έργο.
Έργο μετρήσιμο και συγκρίσιμο που κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει ή να αμφισβητήσει.     Έργο που καλυτέρευσε την καθημερινότητα των πολιτών και έδωσε νέα πνοή και νέα προοπτική στον ορεινό μας Δήμο.
Και βέβαια εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι πιστεύω ότι το σύνολο των έργων, το σύνολο των παρεμβάσεων και των ενεργειών του Δήμου έχουν πληρωθεί (έχουν εξοφληθεί).  Όσα έργα  βρίσκονται σε εξέλιξη (όπως το έργο της ανάπλασης της πλατείας της Καρυάς όπως αναλυτικά αναφέρω στο αρ. πρωτ. 3232/30.12.2010 έγγραφο παράδοσης που σας έδωσα) θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται και κατά το νέο έτος με εξασφαλισμένες όλες τις απαιτούμενες πιστώσεις.   Η μισθοδοσία των υπαλλήλων (του σημερινού δήμου Καρυάς) κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους, με τον τρόπο φυσικά που θα υποδείξει το ΥΠ.ΕΣ., υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί από τα τακτικά έσοδα του δήμου Καρυάς που σήμερα ανέρχονται στις 90.000 Ευρώ περίπου.
Όλα αυτά χωρίς να δανειοδοτηθούμε και χωρίς να αφήνουμε εκκρεμότητες και χρέη σε αντίθεση μάλλον με τους περισσότερους Ο.Τ.Α. της χώρας μας.
Νύφη στην Καρυά, έτυχα από τους συνδημότες μου της μεγάλης τιμής να με εκλέξουν δήμαρχο.  Τους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά γι’  αυτό.  Οι περισσότεροι από εσάς  και ιδιαίτερα οι υπάλληλοι του δήμου γνωρίζουν ότι για τέσσερα χρόνια δούλευα κάθε μέρα σαν να ήταν να αποχωρήσω την επόμενη.   Σήμερα αποχωρώ και παραδίδω το δήμο της καρδιάς μου σαν να ήταν να επιστρέψω αύριο.
Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδηση γιατί έπραξα το καθήκον μου με διαφάνεια, εντιμότητα, δημοκρατικότητα.  Χωρίς κομματικά δεσμά, χωρίς διακρίσεις.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και των κοινωνικών δομών του για τη συνεργασία και τη βοήθεια.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους άμεσους συνεργάτες μου (τον αντιδήμαρχο κ. Διον. Ζακυνθινό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αραβανή και την πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. και σημερινή πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστασία Στραγαλινού) που συμπορευθήκαμε και συνεργασθήκαμε με τρόπο υποδειγματικό και μαζί καταφέραμε και αποδώσαμε ένα αξιόλογο έργο στους δημότες και στα χωριά μας και είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική τετραετία.
Τέλος εύχομαι από καρδιάς στο νέο δήμαρχο να επιτύχει.    Η αγάπη μου για τον ευλογημένο τόπο μας και η συναίσθηση του καθήκοντος απέναντί του μου επιβάλλουν να σταθώ κοντά σε κάθε θετική προσπάθεια απ’  όπου και αν προέρχεται προκειμένου να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί – ο δήμος μας.
Σε ότι ειδικότερα, αφορά το δήμο της Καρυάς η ανακατασκευή του κτιρίου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και η διαμόρφωση του δημοτικού σχολείου της Εγκλουβής σε κτίριο Ενθυμημάτων προσωπικά εκτιμώ ότι θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για το νέο δήμο.  Για τα έργα αυτά παραδίδουμε τις οριστικές μελέτες τους που δίνουν την δυνατότητα να δημοπρατηθούν και μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ του Δήμου μας και του δανείου των 70.000 Ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει μέσω του ΤΑΣ να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους.
Όσον αφορά τη μελέτη της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ του Δήμου Καρυάς, η οποία έχει προχωρήσει αρκετά (απομένει να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), να σας ενημερώσω ότι ήδη αποστείλαμε την εντολή πληρωμής του μελετητή και από πιστώσεις του ΘΗΣΕΑ του Δήμου Καρυάς θα πληρωθεί ο ποσό των 90.000 Ευρώ  όπως έχουμε δεσμευτεί με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε εσείς ως Νομάρχης και εγώ ως Δήμαρχος Καρυάς.    Εκτιμάμε ότι είναι το πλέον απαραίτητο αναπτυξιακό έργο για τα χωριά μας.  Η κατασκευή του θα πρέπει να προταθεί από τον νέο δήμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Ο βιολογικός καθαρισμός και το εσωτερικό δίκτυο των Πηγαδισάνων μπορούν να προηγηθούν και η δαπάνη για την κατασκευή τους θα ανέλθει, σύμφωνα με τη μελέτη, στο ποσό των 1,8 – 2 εκ. Ευρώ.   Ο βιολογικός καθαρισμός που προβλέπεται να κατασκευασθεί στην περιοχή ΒΑΡΚΑ στο μέλλον και εφόσον εκπονηθεί και η μελέτη για το σημερινό Δήμο Σφακιωτών θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και του δήμου αυτού.Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και ευτυχισμένο το νέο έτος.”

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΕυχές για τη Νέα Χρονιά απο τον Τηλυκράτη
Επόμενο άρθρο“Πέρασε πια τόσο καιρός” με άρωμα Λευκάδας