Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Καρυώτες-Ένα κτήριο συνεχίζει να διχάζει ένα χωριό!

Καρυώτες-Ένα κτήριο συνεχίζει να διχάζει ένα χωριό!

0

Κομμένο στα δύο το χωριό

Καρυώτες-Ένα κτήριο συνεχίζει να διχάζει ένα χωριό!

Σε τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε αλλά τελικα δεν έβγαλε αποτέλεσμα γιατί οι ίδιοι δεν το θέλησαν αφορούσε τους Καρυώτες και την χρήση του παλιού Δημοτικού Σχολειού στο χωριό. Ένα κτήριο φαίνεται να έχει χωρίσει ένα ολοκληρο χωριό στα δυο!

Το σχολείο που χρόνια τώρα δεν λειτουργεί έχει διχάσει κατά καιρούς πολλή κόσμο. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η διαμάχη μεταξυ του νυν Δημάρχου κου Κώστα Αραβανή με τον πρώην Δήμαρχο Λευκάδας κο Φέτση για το εάν θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα παιδιά ΑΜΕΑ σε αυτό το σχολείο. Ας μην αναφερθούμε πάλι στο γεγονός το οποίο ακόμα έχει αφήσει πληγές ανοιχτές. Τώρα πάλι διχάζει το συγκεκριμένο κτήριο. Το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο με απόφαση του ειχε παραχωρήσει το κτήριο στον ιερέα της εκκλησίας των Ταξιαρχών π. Νεκτάριο Μαλφα, προκειμένου να το μετατρέψει σε Πνευματικό Κέντρο.

Μετά τις εκλογές ο νέος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κος Ιωάννης Γεωργάκης ζητά να παραχωρηθεί η χρήση στην κοινότητα. Ο διάλογος μεταξυ ιερέα και προέδρου προφανώς ειχε εξαντληθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα έτσι ζητήθηκε από το ΔΣ να δώσει ληση. Μετά από αρκετή κουβέντα οι επικεφαλής των παρατάξεων πρότειναν να βοηθήσουν εκτός συμβούλιου να τα βρουν οι 2 πλευρές, να μην εκτεθούν άλλο δημόσια και επιδεινωθεί η ρήξη μεταξυ των δυο πλευρών.

Πολλά μπορει να πει κάνεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πολλά ακούγονται για την διαμάχη μεταξυ Ιερέα και Προέδρου στο χωριό. Δυστυχώς ο κόσμος έχει χωριστεί σε 2 ομάδες. Δεν θέλω, ακόμα τουλάχιστον, να αναφερθώ σε λεπτομερές που διακινούν οι πρωταγωνιστές. Τίθενται ερωτήματα πως είναι δυνατών η εκκλησία της οποίας αποστολή είναι η αγάπη και η ενότητα να συμμετέχει σε τέτοιου είδους καταστάσεις; Από την άλλη γιατί ένα χωριό δεν μπορει να βρει μια ληση η οποία θα είναι αποδεκτή από όλους;

Ο Πρόεδρος έχει υποχρέωση να κρατήσει το χωριό ενωμένο, οι πολίτες να μην αφήνουν κανέναν να τους διχάζει, να μην συμμετέχουν σε διαμάχες “ισχύος” διότι οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο ενωμένη θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για το χωριό τους! Αναμένουμε ενημέρωση αν τελικα οι 2 πλευρές τα «βρήκαν»…. Να μην πούμε άλλα, απλά ότι τα παιδιά μας βλέπουν και παραδειγματίζονται από τον τρόπο που εμείς οι μεγάλοι λύνουμε τις διάφορες μας….

Κ.Μ.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν Υπάλληλοι του Δήμου από την αστυνομία!
Επόμενο άρθροΟ αγώνας αντοχής στα θάλασσια αθλήματα