Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Έναρξη 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

Έναρξη 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

Το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας ξεκινά  την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στην πόλη της Λευκάδας, πιστό στο αυγουστιάτικο ραντεβού του με όσους αγαπούν τη λαογραφία των λαών του κόσμου.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη φετινή διοργάνωση 11 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 6τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους και πλήθος εθελοντών.

‘Ολος σχεδόν ο πλανήτης θα περάσει μπροστά από τα μάτια των θεατών δημιουργώντας έτσι ένα φολκλορικό καλειδοσκόπιο στη μεγάλη χορευτική παρέλαση και την τελετή έναρξης της Κυριακής 18 Αυγουστού 2019.

Από την Ασία συμμετέχουν φολκλορικά συγκροτήματα από το Ιράν  (Diar), τη Ρωσία (Iskorka περιοχή Κίροφ και Kytalyk από τη Δημοκρατία της Γιακούτιας)και Τουρκία (Kartal)

Από την Ευρώπη τα φολκλορικά συγκροτήματα από την Ισπανία (ΜαγιόρκαEscoladeBalldeBotCalabruix), τη Λετονία (PerleandRits), τη Σερβία (Spanac).

Από τη Νότια Αμερική τα φολκλορικά συγκροτήματα από τoΜεξικό (BalletFolkloricoofCuicalli), την Ονδούρα (Ballet FolkloricoNacionalYarugua), την  Παραγουάη (ElencoMitaRory) και τη ΧιλήTongariki

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 6 χορευτικοί Σύλλογοι της Λευκάδας : Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλων Καρυάς, Αλέξανδρος Νυδριού,  Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας.

Εκτός από τις καθιερωμένες υπέροχες παραστάσεις στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου, το Φεστιβάλ και φέτο

Ε Ι Ν Α Ι    Π Α Ν Τ Ο Υ

  • Θεάματα δρόμου καθημερινά σε δρόμους και πλατείες της Λευκάδας.
    • παραστάσεις στα χωριά του Δήμου μας ( ‘Αγιος Νικήτας, ‘Αγιος Πέτρος, Βλυχό, Καρυά, Νυδρί, Καλαμίτσι) και στο Μεγανήσι.
    • Έκθεση φωτογραφίας «Περουβιανός Αμαζόνιος» στο Πνευματικό Κέντρο.

* Όλα αναφέρονται αναλυτικά στο έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο διανέμεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Το 57ο Φεστιβάλ Φολκλόρ και φέτος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας EFFEEuropeforFestivalsFestivalsforEurope,  του AllAboutFestivals .

Παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη , των Πρεσβειών της Λετονίας, του Μεξικού και του Ιράν, της Ελληνο-ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης και του Κρατικού Οργανισμού Πολένοβ της Μόσχας.

Επίσης υποστηρίζεται από το περιοδικό SolLatino και το περιοδικό του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας του Ιράν.

Για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ :

FACEBOOK: Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
ΤΗΛ : 26450-22620Γραφείο Φεστιβάλ