Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δελτίο Τύπου Επτανησιακής Αναγγένησης

Δελτίο Τύπου Επτανησιακής Αναγγένησης

0
eptanisiaki anagennisi

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 27/09/2010 ο Συνδυασμός Επτανησιακή Αναγγένηση με τον επικεφαλής ΓιώργοΚαλούδη και μέλη του συνδυασμού του επισκέφτηκαν την Επιθεώρηση Εργασίας Κέρκυρας. Εκεί, διαπιστώθηκε η έλλειψη Επιθεωρητών Εργασίας, Διοικητικού προσωπικού με αρμοδιότητα τη διεκπεραίωση διοικητικών πράξεων – προστίμων, μηνυτήριων αναφορών, παραστάσεων σε Δικαστήρια κτλ. και η έλλειψη οδηγού και αυτοκινήτου της Υπηρεσίας.
Για τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο στη Ζάκυνθο, όπου υπηρετεί M;ONO ένας Επιθεωρητής Εργασίας. Στη Λευκάδα υπηρετούν τρεις Επιθεωρητές Εργασίας, υπάρχει αυτοκίνητο και οδηγός και συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά λειτουργεί σχετικά καλύτερα.
 Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιώργος Καλούδης και οι συνεργάτες του στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας όπου μίλησαν με την Προϊστάμενη και τους υπαλλήλους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το αν και κατά πόσο θα καταφέρουν να εκδώσουν τα βιβλιάρια επιδότησης των επιδοτούμενων ανέργων εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.
Κατόπιν, συναντήθηκαν και συζήτησαν τα προβλήματα με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ/Σ του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κερκύρας. Προβλήματα που αφορούν την καθυστερούμενη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στο νέο σταθμό που επιθυμούν να δημιουργήσουν και τα εμπόδια που προβάλλουν τόσο ο Δήμος της Κέρκυρας όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Τέλος ο συνδυασμός ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ επισκέφθηκε τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε κι εκεί η τραγική έλλειψη προσωπικού λόγω της μη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, και των μη ανανεώσεων των συμβάσεων των γιατρών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ατελείωτες ουρές τόσο στα πολυϊατρεία όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες. Οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων ξεπερνούν ακόμα και τους εννέα μήνες.
Μετά το τέλος των επισκέψεων, ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης τόνισε την αναγκαιότητα διεκδίκησης της οριστικής επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων που ταλανίζουν καθημερινά τους πολίτες των νησιών μας  και ζήτησε την συστράτευση όλων ώστε με διεκδικήσεις να κερδίσουμε όσα αξίζουν για τα Ιόνια νησιά  μας.
Σήμερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ  βρίσκεται τη Ζάκυνθο και έχει σειρά επάφων με κοινωνικούς,  θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς τους νησιού.

ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
 e-mail: gkaludis@otenet.gr
 fax:   26610 48517
 τηλ:  26610 37623,37627
          6944 624 839

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Κούρτης – Υπ. αντιπεριφερειάρχης
Επόμενο άρθροΦίλοι της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας