Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ενημέρωση από το Εργατικό Κέντρο

Ενημέρωση από το Εργατικό Κέντρο

0
ergatiko kentro
http://mylefkada.gr/2010/November/ergatiko_kentro.jpg

Ενημέρωση από Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς: 
Όλα τα Σωματεία  των Εργαζομένων του Δημοσίου, τους  φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και
τους εκπροσώπους των αγροτών.
 

Συνάδελφοι 
Στις 15 Δεκέμβρη 2010, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, αλλά και για όσα αναγγέλθηκαν είτε μέσω του νέου προϋπολογισμού, είτε με την τελευταία επίσκεψη της «ΤΡΟΙΚΑΣ»
Τα παραπάνω μέτρα πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα  και γι’ αυτό θεωρούμε επιβεβλημένη την κοινή δράση.  Για το σκοπό αυτό σας καλούμε την Τετάρτη  1/12/2010 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας,

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22466 ώρες 8.30 – 14.00 και 17.00 – 20.00

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ



 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΙΔΡΥΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
 Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7 ΤΗΛ. 2645022466
Αρ.Πρ. Λευκάδα     29- 11 -2010
Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944
Αρ. εγγρ. Ειδ. Βιβλ. Επαγ. Σωμ. 11/1951

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΑΞΙΚΗΣ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ταξικά μας αδέλφια ναυτεργάτες

Χαιρετίζουμε τον αγώνα σας κατά της επίθεσης των εφοπλιστών.

Αυτών που ναυπηγούν τούτη την ώρα πάνω από 300 πλοία στην Άπω Ανατολή,  απόρροια των τεράστιων κερδών τους και ταυτόχρονα θέλουν να επαναφέρουν το καθεστώς γαλέρας για τους ναυτικούς.

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη και βρωμερή τακτική της κυβέρνησης που επιστρατεύει κάθε μέσο για να σας τρομοκρατήσουν,  εσάς και όλους τους εργαζόμενους.

Κρατάτε γερά
Ο αγώνας σας είναι αγώνας ολάκερης της εργατικής τάξης, αλλά και όσων βασανίζονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. της Ε.Ε.
Είναι αγώνας δίκαιος και ταξικός
Οι εργαζόμενοι της Λευκάδας και της Βόνιτσας είναι στο πλευρό σας

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ



 

http://mylefkada.gr/2010/November/ergatiko_kentro.jpg

 

Όλοι και όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία
15 Δεκέμβρη και στην  συγκέντρωση στον Αη Μηνά στις 10 πμ.
Να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ.
Να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Σήμερα υπάρχει όλος ο υλικός και πνευματικός πλούτος που δημιουργούν οι εργαζόμενοι καθημερινά για να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες και στην Υγεία – Πρόνοια.
Κανένας  να μην πληρώνει για παροχές υγείας στο  Νοσοκομείο Λευκάδας
Όλα τα παιδιά χωρίς  τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι νέες συμφωνίες κυβέρνησης – τρόικας στέλνουν στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης εκατομμύρια εργαζόμενους.
•    Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ο κατώτατος μισθός.
•    Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο τομέα και με την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου.
•    Συγχωνεύονται δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.
•    Ετοιμάζονται νέο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, νέες περικοπές των μισθών στο δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, ολοκληρώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια, αλλά και στις μεγάλες υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι), καθώς και στην ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Η επίθεση στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά όλη την εργατική τάξη.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση, ότι δεν παίρνει νέα μέτρα, ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της, ότι τελειώνουν οι θυσίες.
Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει.
Οι θυσίες ούτε τέλος έχουν, ούτε αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό.
Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.
Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε:
Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.
Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε:
Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας. Την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία.
Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση.
Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.

Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να σταματήσει το χαράτσι της περαίωσης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων με «μπλοκάκι». Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.
Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό, όχι για την πλουτοκρατία.
Απορρίπτουμε τις επικίνδυνες συμφωνίες εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τη νατοποίηση, αλλά και την συνδιαχείριση του Αιγαίου.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ως ακραιφνής κοινωνικός εταίρος του κεφαλαίου, με την πρόσφατη συνάντησή της με την Τρόικα (τους επιτηρητές του Μνημονίου) και με το υπόμνημά της που υπέβαλε σ’ αυτήν, προσφέρει «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σ’ όλους όσους συνευθύνονται για την κρίση και συνδιαμορφώνουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Αφού συνέπραξε στη στρατηγική του κεφαλαίου και συναίνεσε στις επιμέρους πολιτικές που υλοποιούν αυτήν τη στρατηγική, σήμερα και με τη στάση της και με το υπόμνημά της στην Τρόικα επισφραγίζει το ρόλο της. Ρόλο δούρειου ίππου και κερκόπορτας για τη διευκόλυνση του αντεργατικού ρεβανσισμού του κεφαλαίου.
            Η ακραία αυτή αντεργατική πράξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πλειοψηφία αυτή της ΓΣΕΕ μαζί με την Τρόικα κήρυξε τον πόλεμο στην εργατική τάξη. Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, θα πρωτοστατήσουν μαζί μ΄ όλους τους εργαζόμενους και θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση.
Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τις ανησυχίες τους τρόμο και πανικό. Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, με τα ταξικά συνδικάτα και με επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά.
Δυναμώνοντας το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Αγώνας ενιαίος, μαζικός, αποφασιστικός, αγώνας ταξικός
για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, για να πληρώσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές τη δική τους κρίση.
Αυτή είναι η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ  
τις 15 Δεκέμβρη και στην  συγκέντρωση στον Αη Μηνά στις 10 πμ.



Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφ/κού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων του ΣΥΝ
Επόμενο άρθροΔημήτρης Βερύκιος – “δος μου το χέρι σου”