ereipia lefkadas palia spitia43Η ομάδα στο facebook “Lefkada Photos – Φωτογραφίες της Λευκάδας” βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα 7000 μέλη, και είναι μια από τις πιο ενεργές ομάδες με θεματολογία το νησί της Λευκάδας.

Καθημερινά πολλά από τα μέλη της αναρτούν φωτογραφίες από κάθε γωνιά του νησιού και συμβάλλουν στο να γίνονται γνωστές οι όμορφες γωνιές του σε όσους το αγαπούν.

Κάθε πρώτη και τρίτη εβδομάδα του μήνα η ομάδα λειτουργεί με  θεματικές ενότητες φωτογραφιών . Την δεύτερη και την τέταρτη εβδομάδα κάθε μήνα, το θέμα των φωτογραφιών θα είναι ελεύθερο.

Η τελευταία θεματική  της αφορούσε τα ερειπωμένα κτίρια του νησιού, που συναντώνται τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά του.

ereipia lefkadas palia spitia30Τα ερείπια αποτελούν ένα κομμάτι του πολύ παλιού ή πιο πρόσφατου παρελθόντος και σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό ενός τόπου. Αλλά μπορεί να αποτελούν και κομμάτι του προσωπικού μας παρελθόντος, καθώς κάποια αποτελούν για τον καθένα μας, μια γλυκιά ανάμνηση των παιδιών μας χρόνων ή των αγαπημένων μας προσώπων.

ereipia lefkadas palia spitia25Σπίτια αρχοντικά δίπατα και εντυπωσιακά αλλά και σπίτια χαμηλά, απλά και ταπεινά, άλλα αφημένα τοίχοι σκέτοι και άλλα σχεδόν ανέγγιχτα να περιμένουν τον τελευταίο ένοικο να επιστρέψει.

ereipia lefkadas palia spitia5Εκκλησάκια ξεχασμένα σχεδόν κι από τον ίδιο το Θεό, μέσα στα χωριά αλλά και στη μέση των κάμπων ή στα βουνά δυσκολοπρόσιτα και προστατευμένα από την φύση με ψήγματα των θησαυρών τους να σε φωνάζουν κοντά τους.

ereipia lefkadas palia spitia23Λιοτρίβια και μύλοι, να μαρτυρούν τη ξεχασμένη σχεδόν σήμερα αγροτική ζωή του τόπου μας, το μόχθο των ανθρώπων, την προσφορά της μάνας γης.

ereipia lefkadas palia spitia41Σχολειά που κάποτε ήταν αγκαλιές τρυφερές για παιδικές ψυχούλες και τα συντρόφευαν οι φωνούλες και τα γέλια και  που σήμερα άδεια και παρατημένα προσπαθούν να συνηθίσουν την ησυχία που τα πνίγει.

ereipia lefkadas palia spitia58Κάστρα που κουβαλάνε ακόμα στις πέτρες τους τον αχό από τις μάχες και τα βαριά βήματα των κατακτητών.

ereipia lefkadas palia spitia12Αλλά και άλλα, γεφύρια περάσματα σε αιώνια πάλη με τα νερά των ποταμών, ξυλόφουρνοι που μοσχομυρίζουν φρέσκο ψωμί και πίτες, βόλτοι που αντικρίζουν τα βράδια τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό και κρυφογελούν με το θαυμασμό όσων τους αντικρίζουν.

ereipia lefkadas palia spitia50Όλα αυτά ζωντάνεψαν μέσα από τις φωτογραφίες ανθρώπων με ένα κοινό: την αγάπη τους για τη Λευκάδα.

Κείμενο: Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Προηγούμενο άρθροΔείτε φωτογραφίες από τους χιονισμένους Σκάρους!
Επόμενο άρθροΤα Χορτάτα – Φύλλο 18ο