Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εξαιρέθηκε το Μεγανήσι από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του σεισμού

Εξαιρέθηκε το Μεγανήσι από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του σεισμού

0

kavvadas meganisi galiatsatosΑπαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Σε σφάλμα “εκ παραδρομής” οφείλεται η εξαίρεση δηλώνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αδιανόητη κι ανεξήγητη χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Λευκάδας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών  να εξαιρεθεί ο Δήμος Μεγανησίου  των ευεργεσιών του νόμου  που προκύπτουν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που απολαμβάνουν η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και ο δήμος(!) Λευκάδας

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έσπευσε  στο Υπουργείο Οικονομικών και διαμαρτυρήθηκε έντονα. Παράλληλα επικοινώνησε με τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.  Γιάννη Καπάκη, όπου του ζήτησε να κηρυχθεί  και ο δήμος Μεγανησίου  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού κι εκεί η τοπική κοινωνία υφίστανται τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 17ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα και τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Κονιδάρη και τους ζήτησε να αιτηθεί ο δήμος Μεγανησίου την κήρυξή του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην ΠΕ Λευκάδας  που ανεξήγητα κατά τον ίδιο εξαίρεσε το Μεγανήσι. Παράλληλα ο βουλευτής Λευκάδας επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδρεάτο τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το Μεγανήσι.

“Όπως δήλωσε στο meganisinews  ο κ. Καββαδάς: είναι κρίμα και άδικο οι  λιγοστοί κάτοικοι του Μεγανησίου που δίνουν  την μάχη της επιβίωσης καθημερινά στο νησί παλεύοντας τις αντιξοότητες, στερούμενοι λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής βασικά κοινωνικά αγαθά,  να εξαιρούνται των ευεργεσιών του νόμου ενώ παράλληλα  να υφίστανται τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού .

Εξ΄όσων γνωρίζω έγιναν ζημιές στα λιμάνια, αλλά  και οι επιχειρήσεις του νησιού καταγράφουν ζημιές αφού   ο σεισμός λειτουργεί το ίδιο ανασταλτικά για τους επισκέπτες του νησιού, όπως και στη Λευκάδα.  Είναι ευρέως γνωστό πως η επικοινωνία του νησιού γίνεται μέσω Λευκάδας και η μοίρα των δύο νησιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

meganisiΕκ παραδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγανησίου, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την παρακάτω ανακοίνωση του.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, με την αριθ.1259/01-12-2015 Απόφασή του, η οποία εκδόθηκε στο Φ.Ε.Κ. 2589/Β΄/ 1-12-2015, δόθηκε παράταση στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω του σεισμού στις 17-11-2015στον Δήμο Λευκάδας και στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Συγκεκριμένα:

Παρατείνονται μέχρι και την 29-02-2016 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση  (έδρα) στο Δήμο Λευκάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης και λήγουν ή έληξαν, από τις 17-11-2015 και μέχρι την 29-02-2016.

Παρατείνονται μέχρι και την 29-02-2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων, που λήγουν ή έληξαν από τις 17-11-2015 και μέχρι τις 29-02-2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής, βεβαιωμένων οφειλών.

Αναστέλλεται μέχρι και την 29-02-2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Εκ παραδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγανησίου, στην προαναφερομένη Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις και ο Δήμος Μεγανησίου, με νέα Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Πηγή: http://meganisinews.eu

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα του Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ Λευκάδας στην απεργία της 3ης Δεκέμβρη
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Επιτροπής Γονέων Τελειοφοίτων Λυκείων Λευκάδας