Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Φίλιππος Μεσσήνης στον Prisma 91,6: Συγκεκριμένα άτομα διαπλοκής ήθελαν να κλείσει η...

Φίλιππος Μεσσήνης στον Prisma 91,6: Συγκεκριμένα άτομα διαπλοκής ήθελαν να κλείσει η Leader Αναπτυξιακή

0

Στο απογευματινό μαγκαζίνο μίλησε ο Φίλιππος Μεσσήνης   που με αγωγή του στρέφεται κατά της Leader αναπτυξιακής ζητώντας αποζημίωση ύψους 162.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος δεν έχει καμία διαφορά με κανέναν και ιδιαίτερα με τον Δήμο Λευκάδας, την κυρία Καρύδη και τον Δήμαρχο, καθώς δεν είχε ποτέ καμία σχέση μαζί τους.

Όσον αφορά την τοποθέτηση της κυρίας Καρύδη, πραγματικά εξεπλάγην, όπως είπε, καλώντας τους να κρατήσουν τα προσχήματα. Ο ίδιος μάλιστα έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου, για την τοποθέτηση και εισήγηση της κας Καρύδη στα δικαστήρια για την λύση της εταιρείας, η οποία είναι γεμάτη ανακρίβειες, παραπληροφόρηση.

Ο κύριος Μεσσήνης ανέφερε ότι τα χρήματα που  διεκδικεί αφορούν σύμβαση που έχει υπογράψει με νομικό πρόσωπο, με κανένα μέτοχο της εταιρείας, είναι εγκεκριμένα ευρωπαϊκά χρήματα, τα οποία επέστρεψαν οι κύριοι και τα μοιράστηκε η υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κύριος Μεσσήνης ανέφερε ότι με επίσημα έγγραφα προσπάθησε να σώσει το πρόγραμμα μέχρι το 2015, σαν υπεύθυνος συντονισμού, λέγοντας  ότι μέχρι το 2015 προσπαθούσε να κάνει τα πάντα για να σωθεί το πρόγραμμα το οποίο μεθοδευμένα, όπως έχει καταγγείλει με ονόματα στον Εισαγγελέα Λευκάδας, κάποιοι έδιωξαν από την Λευκάδα.

Απαντώντας στον ισχυρισμός ότι η εταιρεία σταμάτησε την λειτουργία της το 2010, είπε ότι αυτή λειτουργούσε μέχρι το 2015, κατατέθηκε και το 2010-2011 ισολογισμός, είχε κανονικά γραφεία και θα μπορούσε με ένα πρόστιμο, στο Υπουργείο Εμπορίου να κατατεθεί ο ισολογισμός και του 2013-2014, που είχε ανατεθεί στον Θοδωρή Γρηγόρη, για έλεγχο της εταιρείας και τακτοποίηση των οικονομικών, με συγκεκριμένη δουλειά έξι μηνών που κάποιοι ποδοπάτησαν. Η εταιρεία είναι διάφανη και με ένα πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ θα μπορούσαν να λυθούν όλα τα οικονομικά σημεία της.

Όσον αφορά το πόρισμα ορκωτών  λογιστών, ανέφερε ότι αφορά λογιστικές εκκρεμότητες , και αυτό πήγε στον Εισαγγελέα από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για να ξεκαρφωθούνε.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας κύριος Σολδάτος είχε κάνει επερώτηση για το θέμα στον Υπουργό Γεωργίας, που του είπε ότι υπήρχαν μόνο λογιστικά θέματα της εταιρείας και ο έλεγχος δεν έδειξε απολύτως τίποτε.

Όπως είπε η ουσία είναι μια ..χαθήκανε 10.000.00 ευρώ από την Λευκάδα, με ουδεμία ευθύνη των εργαζομένων, που αναφέρει από το πρωί μέχρι το βράδυ ο Δήμαρχος και η παρέα του.

Σχολιάζοντας  την τοποθέτηση του Δημάρχου για «αίμα και πόνο», είπε ότι αυτή είναι η καινούρια αριστερή τοποθέτηση, λέγοντας ότι στην εταιρεία, δούλευαν δυο-τρία νέα παιδιά, που έκαναν αγωγές δικαιώθηκαν και θα έπρεπε να υπάρχει λίγος σεβασμός.

Επίσης είπε ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα που πραγματεύεται και βγαίνει με αριστερίστικο πολιντικάντικο λόγο και λέει για  χρήματα που είχαν βγει από Ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν έχουν καμία σχέση με πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αναφορά που με ενόχλησε και την θεωρώ όπως είπε ανάξια λόγου, το «για κάθε πικραμένου» εάν είναι επί προσωπικού του την επιστρέφω, αν όμως με αφορά ως πολιτικό πρόσωπο έχω να του πω ότι πικραμένος είναι ο Λευκαδίτικος λαός, που με τις ενέργειες του και τις μεθοδευμένες παραλήψεις του επί δυο χρόνια έχασε 10.000.000 επενδύσεις στον τόπο του.

Ο κύριος Μεσσήνης ανέφερε ότι γραπτώς είχε επισημάνει για τις βλάβες και τις ευθύνες των μετόχων της αναπτυξιακής, τις οποίες αγνόησαν και πιθανώς προχώρησαν σε αντικαταστατικές και πιθανά παράνομες πράξεις της εταιρείας, που την οδήγησαν σε αδράνεια και στο κλείσιμο της.

Όσον αφορά την απόσυρση της εγγυητικής επιστολής του Υπουργείου, είπε ότι και το 2014 και το 2015 έστειλε το υπουργείο έγγραφο ζητώντας να μάθει τι γίνεται με το πρόγραμμα, καθώς υπάρχει μια απόφαση υπουργού 03-12-2013, ζητώντας να γίνουν κάποιες διορθώσεις και να προχωρήσει το πρόγραμμα. Επί τρία χρόνια δεν έγινε τίποτε και τα χρήματα αυτά χάθηκαν από την Λευκάδα, ρωτώντας να μάθει γιατί το προηγούμενο καθώς και επόμενο ΔΣ δεν έκαναν τίποτα.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε να γίνει μια προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μιλήσουμε με στοιχεία, καθώς δεν μπορούν πα παραπληροφορουν τον κόσμο.

Εγώ ωστόσο στον ανακριτή αναφέρθηκα στην προηγούμενη διοίκηση και τις ευθύνες τους, καθώς και στου υπουργείου και δεν έβαλα στο ίδιο τσουβάλι και την νέα δημοτική αρχή, αλλά από την πρώτη μέρα συνάντησης τους, στην διαπίστωση ότι και η νέα δημοτική αρχή συνεχίζει την επιθετική πολιτική των προκατόχων του, παρόλο που είχε κάνει παρέμβαση ο κύριος Βεργίνης.

Είναι συγκεκριμένα τα άτομα της διαπλοκής που ήθελαν να κλείσουν την αναπτυξιακή Λευκάδας, αναφερόμενος στην προηγούμενη διοίκηση και τους μετόχους.

Πηγή: www.lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤον Παναθηναϊκό υποδέχεται η Νίκη Λευκάδας-Δηλώσεις Δουβίτσα
Επόμενο άρθροΑς πάρουμε το γέλιο…στα σοβαρά