Αρχική Top Stories Γεωργία Αυγερινού:Το αουτσάιντερ που στοχεύει στην έκπληξη! 

Γεωργία Αυγερινού:Το αουτσάιντερ που στοχεύει στην έκπληξη! 

0

Του Κώστα Σκλαβενίτη
Η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη μονοεδρική της Λευκάδας κα Γεωργία Αυγερινού κατάγεται από το Μεγανήσι και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας ναυτικού.

Είναι γιατρός Αιματολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία.

Εργάζεται στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στη Μονάδα Αιματολογίας – Ογκολογίας της Α Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος του Τομέα Υγείας και της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας, επίσης ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας με συμμετοχή και ομιλίες σε μεγάλα διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ως Αγροτική γιατρός, στο περιφερειακό ιατρείο Κατωμερίου Μεγανησίου, στο κέντρο υγείας Βασιλικής Λευκάδας και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο” ως ειδικευόμενη γιατρός Παιδιατρικής.

Ένας κοινός φίλος μου σύστησε τη κα Αυγερινού στη κεντρική αγορά της Λευκάδας δύο ημέρες μετά την αναγγελία των ονομάτων της Νέας Δημοκρατίας για τους υποψήφιους βουλευτές του νησιού μας, μετά λίγες μέρες χαιρετηθήκαμε στο Πινακοχώρι σε εκδήλωση των συλλόγων του χωριού και η τρίτη συνάντησή μας ήρθε στο Κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός” σε εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας για τις διήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Λευκάδιου Χερν.

Η απλότητά, το χαμόγελο και η ευγένεια της με παρότρυναν να της ζητήσω μια συνέντευξη ώστε να μάθουμε περισσότερα γι αυτήν και τις δραστηριότητες της μια και ζητά τη ψήφο των Λευκαδίων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Πολλοί τη θεωρούν αουτσάιντερ μεταξύ των τριών υποψηφίων του κόμματος αλλά έχει αποδειχτεί ακόμη και στη πολιτική πως και τα αουτσάιντερ είναι ικανά για την έκπληξη με τελευταίο παράδειγμα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βρεθήκαμε για έναν καφέ στη παραλία της Λευκάδας και ρώτησα την κα Αυγερινού…

Ασχολείστε με τη πολιτική πολλά χρόνια; Πότε ενταχθήκατε ενεργά στη Νέα Δημοκρατία; 

Προέρχομαι από πολιτικοποιημένη οικογένεια με αρχές και αξίες και εντάχθηκα απ’ τα μαθητικά μου χρόνια στη ΝΔ, διότι θεώρησα ότι είναι μια αξιόπιστη δύναμη που ταυτίζεται διαχρονικά με το συμφέρον του έθνους και καθόρισε με τις ιστορικές επιλογές της την πορεία της χώρας στο μέλλον. Στο στίβο των εκλογικών αγώνων μπήκα το 2006 ως υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο για την τότε Νομαρχία Λευκάδας. Η εμπειρία που απέκτησα τότε αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη, γιατί το 2015, όταν η ΝΔ με κάλεσε στη μάχη των εθνικών εκλογών, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά της ως απλή στρατιώτης, χωρίς κανένα ενδοιασμό και με αντικειμενικό στόχο την προάσπιση των ιδεών μου. Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου αυτή. Γιατί και σήμερα μετά από τις περιπέτειες των τελευταίων χρόνων, η  ΝΔ παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανορθώσει την πατρίδα μας, να μας ενώσει στους κοινούς στόχους, να αναστηλώσει την εθνική μας οικονομία, να εξασφαλίσει Καλύτερη Ζωή για όλους τους Έλληνες, να δώσει προοπτική στους νέους μας και να ξανακερδίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια“.

Ποιά είναι η εμπειρία σας από την προηγούμενη υποψηφιότητά σας και σε τι νομίζετε ότι διαφέρουν αυτές οι εκλογές από το Σεπτέμβρη του 2015;

Οι εκλογές του 2015 ήταν μια μοναδική εμπειρία γιατί μαζί με τους συνυποψηφίους λάβαμε μέρος στον αγώνα των εκλογών, χωρίς τον ανταγωνισμό του σταυρού προτίμησης. Γνώριζα, όμως, ότι ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, με μεγάλη ένταση που όμως έφερε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για το νομό μας. Και το γεγονός αυτό ήταν καθοριστικό για την απόφασή μου να συνεχίσω. Σήμερα έχουμε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, γιατί η αναχρονιστική  και ιδεοληπτική διαχείριση της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγώσει τους Έλληνες και την εθνική τους αξιοπρέπεια. Μηδενισμός αξιών, φυγή των νέων στο εξωτερικό, διχαστική λογική, υπερφορολόγηση, αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, απαξίωση θεσμών οδηγούν τόσο τους Έλληνες στο σύνολό μας όσο και τους Λευκαδίτες  με αποφασιστικότητα να γυρίσουμε σελίδα και να επιλέξουμε την πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια ισχυρή ανάπτυξη, σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη“.

Γεννηθήκατε και ζήσατε τα παιδικά σας χρόνια στο Μεγανήσι, πως βλέπουν οι πολίτες εκεί την υποψηφιότητά σας και τι προσδοκούν από εσάς εάν εκλεγείτε; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μεγανήσι σε μία πολυμελή οικογένεια, με πατέρα ναυτικό που ταξίδευσε συνεχώς και μητέρα που είχε την πλήρη ευθύνη για την ανατροφή των παιδιών. Είμαι πολύ περήφανη και για το Μεγανήσι και για την οικογένειά μου. Έφυγα για σπουδές και επέστρεψα ως γιατρός πια για να υπηρετήσω το Μεγανήσι στο ιατρείο Κατωμερίου. Τόσο κατά τη διάρκεια των παιδικών μου χρόνων όσο και ως γιατρός έζησα ένα Μεγανήσι με διάφορες εμπειρίες, δύσκολες αλλά και εξαιρετικά χαρούμενες στιγμές. Σκεφτείτε ότι εκείνα τα χρόνια τον περισσότερο καιρό δεν υπήρχε γιατρός στο νησί. Το να προσφέρω λοιπόν ως γιατρός στο νησί μου ήταν μια ευτυχής συγκυρία που με έκανε να θέσω ως στόχο μου τη βελτίωση της διαβίωσης των συμπατριωτών μου. Ήταν τα βιώματα μου που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου να ακολουθήσω την ιατρική όσο και στην απόφασή μου να μπω ενεργά στο στίβο της πολιτικής. Μπορώ να πω ότι και στην ιατρική και στην πολιτική με οδήγησε η Λευκάδα. Ταυτίζομαι με τους Λευκαδίτες συμπατριώτες μου και με συγκινεί ιδιαίτερα η αποδοχή που μου επιφύλαξαν από την πρώτη στιγμή που πολιτεύτηκα. Ο τόπος μας είναι πολύ μικρός και το δέσιμο μεταξύ μας πολύ ισχυροί. Θα κάνω ό, τι είναι δυνατόν για να φανώ αντάξια της αγάπης και της εμπιστοσύνης τους“.

Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Λευκάδας και ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας; 

Όπως σας είπα γνωρίζω από τα προσωπικά μου βιώματα τα προβλήματα στο νησί μας: τι στερήσεις και τις ελλείψεις στην υγεία, την παιδεία, το οδικό δίκτυο, τις μεταφορές, τις καθοριστικές υποδομές για την ποιότητα ζωής. Δυστυχώς, από τις περιοδείες μου στο νομό μας διαπιστώνω ότι τα ίδια λίγο-πολύ προβλήματα ταλαιπωρούν τους Λευκαδίτες και σήμερα. Θα προτάξω την υγεία, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι στα νησιά και τα χωριά μας δεν υπάρχει γιατρός. Έχουμε, επίσης, ένα σύγχρονο νοσοκομείο, αλλά χωρίς το αναγκαίο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργήσεις επαρκώς, πατά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Όμως λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται στο πρόγραμμα μας για την υγεία. Για παράδειγμα, προβλέπουμε την καθιέρωση του θεσμού απόκτησης της ειδικότητας των νοσηλευτών αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου και με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε τις δημόσιες μονάδες υγείας με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως. Επιπρόσθετα προβλέπουμε σε πρώτη φάση την πρόσληψη 2000 νοσηλευτών και την κάλυψη όλων των αναγκών σταδιακά σε βάθος τετραετίας. Εισάγουμε επίσης το επαγγελματικό management, για τη βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, προς όφελος των πολιτών. Η Λευκάδα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξή της, που θα την καταστήσει τουριστικό και πολιτιστικό κόμβο, θα ενισχύσει τους παραγωγικούς τομείς του νησιού και θα τονώσει την τοπική οικονομία. Χρειάζεται σύγχρονες υποδομές, ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο, για τη διασύνδεση όλων των νησιών και των χωριών μεταξύ τους, τα αναγκαία τεχνικά έργα για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Χρειάζεται ποιοτική Εκπαίδευση, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του νησιού μας και στήριξη του κοινωνικού ιστού με ενίσχυση των δράσεων και των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν σήμερα απομονωμένα χωριά, όπου οι κάτοικοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το κράτος. Η ΝΔ έχει ένα καλά μελετημένο και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάπτυξη, με έμφαση στην ενίσχυση των επενδύσεων στους νευραλγικούς τομείς για την εθνική μας οικονομία, τον τουρισμό, τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τη μεταποίηση, τις νέες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, μόνο για τις επενδύσεις στον τουρισμό και τη ναυτιλία προβλέπουμε 20-25 δισ. ευρώ. Από το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ η Λευκάδα θα επωφεληθεί σημαντικά, ώστε η ανάπτυξη να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων“.

Από τη σύντομη περιοδεία σας στο νομό μας τις τελευταίες είκοσι ημέρες πως σας αντιμετώπισε ο κόσμος; 

Πολύ θετικά. Οι Λευκαδίτες έχουν ανάγκη να νιώσουν δίπλα τους όσους εμπλέκονται στην πολιτική. Να μοιραστούν τα άγχη και τις ανησυχίες τους, να διερευνήσουν προθέσεις και προοπτικές. Βλέπω στα μάτια τους την αγωνία τους για το αύριο, που είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά όμως, το καλωσόρισμά τους είναι πρόσχαρο και ευγενικό, με το χαμόγελο στα χείλη. Όσο περισσότερο αλληλεπιδρώ μαζί τους τόσο περισσότερο δυναμώνει ο ζήλος μου παλέψω γι’ αυτούς. Να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου για να αλλάξει η ζωή τους, να αλλάξει η ζωή μας“.

Έδειξε ενδιαφέρον για σας και το κόμμα που εκπροσωπείτε ή αδιαφόρησε πιστεύοντας πως δύσκολα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο; 

Ο κόσμος καθόλου δεν αδιαφορεί. Το αντίθετο. Έρχεται κοντά στη Νέα Δημοκρατία για να μάθει, να ρωτήσει, να εκφράσει τις απόψεις του για την επόμενη μέρα. Ελπίζει στη Νέα Δημοκρατία, προσδοκά μια Καλύτερη Ζωή, γιατί είναι πλέον πεπεισμένος ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να την εγγυηθεί. Όπως σας είπα, η εμπειρία των τελευταίων χρόνων μας έκανε σοφότερους. Η ΝΔ δεν κορόιδεψε τους πολίτες, δεν είπε και δεν λέει ψέματα, ούτε τάζει «λαγούς με πετραχήλια». Σας υπενθυμίζω ότι στις ευρωεκλογές δεν παρασύρθηκε ούτε από τις παροχές ούτε από τις υποσχέσεις Τσίπρα και μίλησε με ρεαλισμό  στους ψηφοφόρους. Το γεγονός αυτό ήταν ένα καινούργιο δεδομένο για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, αφού για πρώτη φορά, ίσως, στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχόταν πολύ λιγότερα από ότι το κυβερνών κόμμα. Οι πολίτες έχουν πια καταλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη και φαίνεται από τις αντιδράσεις τους και την αποδοχή τους όταν τους συναντώ, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα. Και ξέρετε κάτι; Η ΝΔ κατάφερε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική. Και αυτό από μόνο είναι πολύ μεγάλο κέρδος“.

Η προεκλογική περίοδος σχετικά με τους συνυποψήφιους σας της ΝΔ κινήθηκε σε πλαίσια συνεργασίας ή αντιπαλότητας; 

Είμαστε, όπως είπατε, συνυποψήφιοι. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Αντίπαλός μας είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τους συνυποψηφίους μου είμαστε στην ίδια πλευρά της ιστορίας. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός του σταυρού, άλλωστε οι εκλογές είναι ένας αγώνας. Αλλά δεν υπάρχει αντιπαλότητα  με την έννοια της προσωπικής αντιδικίας. Τουλάχιστον από την πλευρά μου έτσι το αντιλαμβάνομαι, έτσι λειτουργώ και νομίζω ότι συμπλέουμε με τους συνυποψηφίους μου. Η ΝΔ είναι το κοινό μας σπίτι και μετά τις εκλογές θα συνεργαζόμαστε όλοι μαζί εντός των τειχών του“.

Έχετε κάποιες άλλες δραστηριότητες πέρα από το επάγγελμα του γιατρού που εξασκείτε και τη φροντίδα της οικογένειας σας;

Μοιράζω τον ελεύθερο χρόνο μου όσο βρίσκομαι στην Αθήνα στην οικογένειά μου και στην εθελοντική δράση. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως εθελόντρια γιατρός στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία», καθώς και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», για τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για τους ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τον οργανισμό Axion Hellas, που στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Πιστεύω στην ατομική ευθύνη. Είναι θεμέλιος λίθος του πολιτισμού μας. Στο εθελοντικό κίνημα συναντάται με τον πιο επωφελή για την κοινωνία τρόπο η ατομική πρωτοβουλία με τη συλλογική προσπάθεια“.

Τέλος πείτε μου την πολυτιμότερη λέξη για εσάς από το ελληνικό λεξιλόγιο;

Η Υγεία. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη… “.

 

Προηγούμενο άρθροΠροεκλογική Συγκέντρωση Κινήματος Αλλαγής στη Κεντρική Πλατεία
Επόμενο άρθροΣτην εποχή της κρίσης…..!