Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Γιώργος Φίλιππας: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Φαράγγι της Μέλισσας

Γιώργος Φίλιππας: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Φαράγγι της Μέλισσας

0

faragi melissas3Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Λευκάδας με τον Αντιδήμαρχο Λευκάδας, επισκέφτηκαν το πολύπαθο φαράγγι στους Σφακιώτες.

Πριν από μερικές ημέρες και με αφορμή τις φωτογραφίες του Ανδρέα Στραγαλινού από το Φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες, αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας άρθρο
[δες εδώ], μέσω του οποίο προσπαθήσαμε να αναδείξουμε -για πολλοστή φορά- την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία του νησιού μας.

Το συγκεκριμένο άρθρο έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, κοινοποιήθηκε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, κλπ) όπου έλαβε πολλά σχόλια και σκληρές κριτικές προς τους αρμόδιους φορείς.

Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν, ενημερωθήκαμε ότι με αφορμή το άρθρο μας, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Γιώργος Φίλιππας με την συνοδεία μηχανικών του Δήμου, επισκέφτηκαν το φαράγγι προκειμένου να διαπιστώσουν και οι ίδιοι την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

giorgos filippasΣε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Φίλιππα μας δήλωσε τα εξής:

Την Τρίτη 2.2, με την ευκαιρία και της παραλαβής ενός έργου κοντά στην περιοχή, μεταβήκαμε με κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου στο Φαράγγι της Μέλισσας, το διασχίσαμε -όσο γινόταν- και διαπιστώσαμε εκ νέου τις ανάγκες που υπάρχουν.

Με πρώτο και βασικό την ασφαλή διέλευση και την επιδιόρθωση των γεφυριών, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, είναι βέβαιο ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν.

Επειδή τα μέσα, το γνωρίζουμε όλοι, είναι πενιχρά και οι ανάγκες ατέλειωτες, θα ξεκινήσουμε από κάποιες βασικές παρεμβάσεις δίνοντας προτεραιότητα στην αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης.

Σχετικό κονδύλι υπάρχει στον προϋπολογισμό του Δήμου, είναι στα μεταφερόμενα ποσά από την προηγούμενη χρονιά, και κατά το δυνατόν συντομότερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

faragi melissas5Ελπίζουμε λοιπόν, σύντομα να δούμε να ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες που θα επαναφέρουν την πανέμορφη αυτή τοποθεσία στην αρμόζουσα κατάσταση, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας να μπορούν να την χαρούν ξανά.

faraggi-melissas4Τέλος, δημοσιεύουμε το σχόλιο – πρόταση που έκανε στο προηγούμενο άρθρο μας ο κ. Σπύρος Μικρώνης (τουριστικό γραφείο Esiness), μιας και θεωρούμε ότι πραγματικά είναι ιδανικότερη αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων

Σπύρος Μικρώνης: Ειδικά για τέτοια έργα, δεν έχει ουσία να προβλέπονται αποκαταστάσεις. πρέπει επιτέλους οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή να καθιέρωσει μόνιμους κωδικούς συντήρησης και γιατί όχι σταδιακής επέκτασης.

Γενικά είναι πιο οικονομική η τακτική συντήρηση (ακόμη και από τα τεχνικά συνεργεία του ιδίου του Δήμου αντί για εργολαβίες) και σταδιακή επέκταση μονοπατιών, παρά η κατασκευή/αποκατάσταση και φτου απο την αρχη σε 3-4 χρόνια….

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, γιατί έχω κουραστεί για κάθε θέμα του νησιού να επικαλούνται διάφοροι τον προϋπολογισμό και τους κωδικούς του…

Προηγούμενο άρθροΚιόσκι για παρατήρηση πουλιών στην λιμνοθάλασσα της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚάλεσμα σε εθελοντικό καθαρισμό μονοπατιών στην Καρυά