Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Διοικητής Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Γρηγορόπουλος στον Prisma 95,1

Ο Διοικητής Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Γρηγορόπουλος στον Prisma 95,1

0
grigoropoulos

grigoropoulos

“Είμαι υπέρ ενός Δημόσιου Νοσοκομείου, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση η ιδιωτική υγεία να καταπιεί την δημόσια”

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την τοποθέτηση του στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας έδωσε στον Prisma 95,1 ο Ιωάννης Γρηγορόπουλος.

Ό κύριος Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε στην ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας, το οποίο ολοκληρώνεται με γοργούς ρυθμούς και εκτίμησε ότι σε ενάμισι με δύο χρόνια θα είναι έτοιμο με τον εξοπλισμό του μαζί, για αυτό τον λόγο, δεν δίνεται έμφαση στις υποδομές του παλιού, απλά στοχεύουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και τις συνθήκες όσον αφορά το προσωπικό.

Επίσης γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει καλύτερα το Διοικητικό κομμάτι που συμπεριλαμβάνει τις δαπάνες, προμήθειες, με στόχο την δημιουργία εσόδων που θα δοθούν εκεί που πραγματικά πρέπει και στους γιατρούς με κάποιες extraυπερωρίες αλλά και στις προμήθειες.

Οι δαπάνες οφείλουμε να είναι αντίστοιχες με το παραγωγικό έργο του νοσοκομείου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορόπουλος και από εκεί και πέρα στόχος είναι να μεγαλώσει και η παραγωγικότητα του νοσοκομείου.

Ουσιαστικά γίνεται μια επανεκκίνηση και οι γιατροί και το προσωπικό χρειάζεται να δουν ότι αλλάζουν κάποια πράγματα, καινοτόμες ιδέες, ώστε να αντλήσουν την απαραίτητη έμπνευση.

Όσον αφορά το μειωμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου και τα αιτήματα των γιατρών για την πληρωμή των εφημεριών, έκανε λόγο για διαχείριση ενός συγκεκριμένου πλάνου όσο το δυνατόν καλύτερα, κάτω από τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες και εξήγησε ότι με καλή διάθεση και σωστή κατάτμηση των αρμοδιοτήτων και μια δίκαιη ιεράρχηση των δεδομένων, λέγοντας ότι δίνει τις εφημερίες με την δυνατότητα που μπορούν να καλύψουν το νοσοκομείο ασφαλέστερα, χωρίς να ανεβάζει τον αριθμό των εφημεριών, απλά κάνοντας μια ποιοτική διαφοροποίηση χωρίς να καταπονεί τον γιατρό.

Σε κλινικές που μειονεκτούν αριθμητικά και έχουν δυο διευθυντές, ατύπως καλύπτουν το νοσοκομείο και οι περιπτώσεις που δεν καλύπτονται είναι μεμονωμένες.

Όσον για το έμψυχο υλικό, ανέφερε ότι έχει υποβάλλει αιτήματα και για επικουρικό ιατρικό προσωπικό και για επικουρικό λοιπό προσωπικό καθώς και για μόνιμα με βάση την διαθεσιμότητα των ΕΟΠΥΥ που μπορεί να υπάρχει μια προτεραιότητα όπως και θέση Φαρμακοποιού.

Όσον αφορά τις αυξημένες ανάγκες του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο δήλωσε ότι θα είμαστε έτοιμοι σαν αστακοί, να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Ο κύριος Γρηγορόπουλος υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάθε ανασφάλιστο έλληνα ή αλλοδαπό νόμιμο ή μη και μέχρι αυτή την στιγμή οι ανάγκες τους καλύπτονται χωρίς καμία υποχρέωση.

Ο ίδιος υποστήριξε τον Δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων και στο ερώτημα αν η ηγεσία του Υπουργείου σπρώχνει την υγεία στα χέρια των ιδιωτών, ανέφερε ότι δεν έχει πειστεί για κάτι τέτοιο, αν είχε την πεποίθηση για το αντίθετο δεν θα ήταν στην θέση που είναι αυτή την στιγμή.

Πηγή: Prisma 95,1

Προηγούμενο άρθροΒίντεο και φωτογραφίες από το καρναβάλι του Νυδριού
Επόμενο άρθροAntonio Vivaldi