Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Από το 2012 ο Δήμος Λευκάδας γνώρισε ότι το πρώην Γυμνάσιο Θηλέων...

Από το 2012 ο Δήμος Λευκάδας γνώρισε ότι το πρώην Γυμνάσιο Θηλέων δεν του ανήκει

0
214

214

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητούσε από το Κράτος να του παραχωρηθεί.

Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν ενήμερη η Δημοτική Αρχή Λευκάδας και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κώστας Αραβανής,- πριν ακόμα δημιουργηθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο- ότι το πρώην Γυμνάσιο Θηλέων επρόκειτο να παραχωρηθεί για την στέγαση των Γενικών Αρχείων του Κράτους και όπως όλα δείχνουν δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η από 23-7-2014 έγγραφη επιστολή της Κτηματικής Υπηρεσίας , με αριθμό πρωτοκόλλου 1136/Φ. ΒΚ30, προς το Δήμο Λευκάδας, ζητώντας την άμεση αποχώρηση όσων υπηρεσιών ο Δήμος στεγάζει στο ακίνητο του Δημοσίου ΒΚ30, επί της οδού Θ. Στράτου και πλατείας Μητροπόλεως.

Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σήμερα το πρωί το ΕΤΑΔ έστειλε έγγραφο παραχώρησης του κτηρίου στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Μάλιστα με την 243/2012 (αριθμός συνεδρίασης 13/12) απόφαση του ο Δήμος Λευκάδας, γνωρίζοντας ότι το κτήριο δεν του ανήκει, ζητάει να του παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο κατά κυριότητα και χωρίς τίμημα το δημόσιο ακίνητο ΒΚ 30 για κοινωφελή σκοπό του Δήμου, με την δέσμευση και αντισταθμιστικά την διαμόρφωση χώρου για την Στέγαση της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι την δεδομένη χρονική περίοδο το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήδη στεγαζόταν στο εν λόγω κτήριο.

Το Αίτημα του Δήμου Λευκάδας δεν έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΤΑΔ, καθώς μεσολάβησε αίτημα των ΓΑΚ Λευκάδας, το οποίο και είχε την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών-για οικονομικούς λόγους- οι οποίοι το παραχωρούν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ζητούν την αποχώρηση του Δήμου από το κτήριο, κάτι που προφανώς δεν συνέβη, παρόλο που είναι εις γνώση της Δημοτικής Αρχής η αρνητική αυτή απάντηση.

Η Κτηματική Υπηρεσία ωστόσο με συνεχιζόμενη αλληλογραφία τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με την ΕΤΑΔ προσπαθούσε να βρει κάποια συμβιβαστική λύση και απέφευγε να παρθούν τα μέτρα προστασίας, ζητώντας παράλληλα από τον Φεβρουάριο του 2014 από τον Δήμο Λευκάδας να εκκενώσει το κτήριο για να μην φτάσουμε στο σημείο μηδέν και να κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία τόσο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και του συνόλου των συλλόγων που θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν μέσα στον Αύγουστο.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή υπενθυμίζει ότι πριν την ανακατασκευή του κτηρίου με δημοτικούς πόρους η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και πως η Κτηματική Υπηρεσία ενδιαφέρθηκε για την χρήση του κτηρίου μετά την τοποθέτηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ωστόσο από ενημέρωση μας από την Κτηματική Υπηρεσία αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή αγνόησε την προτροπή της να μην προχωρήσει στην ανακαίνιση του Κτηρίου, καθώς θα έφτανε- όπως και έφτασε- η στιγμή που το κράτος θα το παραχωρούσε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο.

Ακούστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής στον prisma 95,1 και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Πηγή: Prisma 95,1

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινή εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο
Επόμενο άρθροH ιστορία του τσιγάρου (συνέχεια)