Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επίσκεψη Ισπανών ερευνητών στην Λευκάδα

Επίσκεψη Ισπανών ερευνητών στην Λευκάδα

0
foto-ispania

foto-ispania

Δελτίο τύπου από το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

Μια πρωτότυπη ερευνητική αποστολή από την Ισπανία επισκέφθηκε τη Λευκάδα από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2013. Ο καθηγητής Χουάν Ράμις Πουγιόλ και ο βοηθός του Λουίς Φρανθίσκο Ρουίζ Ορεχόν από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης πραγματοποιούν μια συγκριτική έρευνα πάνω στο έργο του Αυστριακού Αρχιδούκα Λουίς Σαλβαντόρ ο οποίος ταξίδεψε σε διάφορα σημεία της Μεσογείου πριν από 100 χρόνια. Οι Ισπανοί ερευνητές επισκέπτονται τα σημεία που αναφέρει ο Αρχιδούκας- ένα από αυτά είναι και η Λευκάδα και συγκεκριμένα η πόλη, οι Σφακιώτες, ο Αλέξανδρος, το Νυδρί, η Βασιλική και το νησάκι Σέσουλα- και παρατηρούν πως διαφοροποιούνται σήμερα εξετάζοντάς τα με τη βοήθεια των κοινωνιολογικών και φυσικών επιστημών.

Ειδικά η Λευκάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα των καθηγητών επειδή η περίοδος των ταξιδιών του Αρχιδούκα συμπίπτει με τις ανασκαφές του Δαίρπφελδ στο Νυδρί, η έρευνα του οποίου απασχόλησε τον Αρχιδούκα και αποτελούσε αντικείμενο των συζητήσεών του με την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας, Σίσσυ.

Τους ερευνητές υποδέχθηκε εκ μέρους του Δήμου (Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Τουρισμού) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τάσος Γαζής και η Ειδική Σύμβουλος Ιωάννα Φίλιππα, η οποία τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή στο : www.fiayc.com

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα των 3ων Ιόνιων αγώνων
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησαν τα Τσουκαλαδιώτικα