Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Οι Just Brass στην Λευκάδα

Οι Just Brass στην Λευκάδα

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/justbrass25.jpg

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Νομαρχία Λευκάδας και Μουσικοφιλολογικός όμιλος Ορφέας, για την επαίτειο της ένωσης των επτανήσων με την Ελλάδα.

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του προέδρου του Ορφέα κ. Κ. Κατωπόδη ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Νομάρχη κ. Κ. Αραβανή και τον Μητροπολίτη κ.κ. Θεόφιλο. Κύρια ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η κυρία Ελένη Γράψα (προϊσταμένη ΓΑΚ- Αρχείων Νομού λευκάδας) η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό της ένωσης με θέμα “Πατριωτισμός και διεθνείς ισορροπίες : Οι συνθήκες που δρομολόγησαν την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα”.

Στην συνεχεια της εκδήλωσης ακολούθησε συναυλία από το κουιντέτο χάλκινων πνευστών “Just Brass Quintet”  μέλος του οποίου είναι και η Λευκαδίτισσα κ. Ράνια Σταματέλου η οποία παίζει Κόρνο στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και στην ΕθνικήΛυρική Σκηνή. Τα δυο πρώτα κομμάτια που ερμήνευσε το κουϊντέτο συνοδεύτηκαν από την απαγγελία αποσπασμάτων από το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη “Φωτεινός” από την κυρία Ντούσκα.

Το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα όταν στην σκηνή ανέβηκε ο μεγάλος Λευκαδίτης μουσικός κ. Σπύρος Γατζίας (Ευφώνιο) ο οποίος συγκινήθηκε από το γενικό κλίμα αλλά και γιατί όπως είπε ο ίδιος το ότι εμφανίστηκε ξανά στην Λευκάδα μετά από 10 χρόνια ήταν κάτι το οποίο τον τιμάει και του φέρνει μνήμες από το παρελθόν.

Το κουιντέτο πνευστών Just Brass είναι ένα σύνολο που ιδρύθηκε πριν από δυόμιση χρόνια από την κοινή ανάγκη των μελών του να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες και να διαδώσουν τη γνώση για τα χάλκινα πνευστά. Τα μέλη του συνόλου με πολυετή πείρα και συμμετοχές στις πιο γνωστές ορχήστρες της χώρας μας, όπως την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας είναι οι:

Δημήτρης Αγάθος – Τρομπέτα Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων
Βασίλης Βασιλιάδης – Τρομπέτα Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων
Ράνια Σταματέλου – Κόρνο Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων και Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Σταύρος Κλαβανίδης – Τρομπόνι Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Φώτης Σόλας – Τούμπα Φιλαρμονικής Δήμου Αθηναίων
Γιώργος Καλογερόπουλος – Κρουστά Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτη χάρ’τση
Επόμενο άρθροΠάει για…αιώνια η Ιόνια οδός