Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Θα καταγγείλω τον Δήμαρχο και όλο το Δ.Σ. για παράβαση καθήκοντος

Θα καταγγείλω τον Δήμαρχο και όλο το Δ.Σ. για παράβαση καθήκοντος

0
kathisma pente

kathisma pente

Ρεπορτάζ της Κατερίνας Μεσσήνη.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί ο νεώτερος Δημοτικός Σύμβουλος κος Νίκος Πεντεσπίτης ανακοίνωσε στο σώμα ότι θα καταγγείλει τον Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος εάν δεν τηρηθεί κατά γράμμα φέτος ο νόμος για την παραλία του Καθίσματος. Επιπροσθέτως θα παραιτηθεί από την παράταξη της πλειοψηφίας και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος εάν υπάρξει έστω και μια παράνομη ομπρέλα στο Κάθισμα. Τολμηρές δηλώσεις, σίγουρα δεν το περίμεναν οι συνάδελφοι του. Αναμένουμε να δούμε την υλοποίηση των όσων είπε ο κος Πεντεσπίτης εφόσον δεν τηρηθεί ο νόσο κατά γράμμα!

Η παραλία του Καθίσματος και φέτος θα μας απασχολήσει έντονα. Χθες παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση πολίτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Κάθισμα με σκοπό να εκφράσουν τα παράπονα τους ενάντια στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής η οποία φέτος ορίζει πως θα δημοπρατηθούν τρία τμήματα των 500 τμ το κάθε ένα και όπως ορίζει ο νόμος δεν μπορεί να συμμετέχει στην δημοπρασία όποιος έχει εκκρεμότητες με την κτηματική υπηρεσία. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να γίνουν όλα ακριβώς έτσι όπως ορίζει ο νόμος. Το ελάχιστο ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι στην δημοπρασία θα είναι 12.500 Ευρώ.

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής βγάζει εκτός παραλίας φέτος τους περισσότερους επιχειρηματίες της περιοχής. Εφόσον θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να συνεργαστούν και να μοιραστούν τα κομμάτια πράγμα που σημαίνει για αυτούς βέβαια πολύ λιγότερα έσοδα. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν θα υπάρξει καμιά μετατροπή στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Συνειδητά και για παραδειγματισμό η Δημοτική Αρχή επέλεξε φέτος να μη λάβει υπόψη τους επαγγελματίες, πλην αυτών οι οποίοι παίρνουν με απευθείας ανάθεση λόγω ομορότητας ένα κομμάτι παραλίας, αφού πέρσι δεν τηρήθηκε η συμφωνία μεταξύ Δήμου και επιχειρηματιών.

Άσχημη φαίνεται να είναι η εξέλιξη γύρω από το θέμα του Καθίσματος. Το ζητούμενο δεν είναι να εφαρμόζουμε μόνο τους νόμους αλλά και να τους τηρούμε προσαρμόζοντας τους όμως στις ανάγκες της εκαστοτε κοινωνίας. Το να οχυρώνεσαι πίσω από έναν νόμο ο οποίος ενδεχομένως να μην σου ταιριάζει δεν είναι λύση γιατί όπως έχουμε δει τελευταία κατά κόρον στην Ελλάδα ο μόνος νόμος που ισχύει είναι ο νόμος περί κατάργησης των νόμων. Επίσης δεν είναι λύση η σύγκρουση πράγμα που ισχύει και για τις δύο πλευρές. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε, εμείς πως θα βρούμε λύσεις, έστω και για τόσο δύσκολα ζητήματα όπως αυτό του Καθίσματος.

Εάν βέβαια υπήρχε τουριστικός σχεδιασμός δεν θα είχαμε όλα αυτά τα παρατράγουδα, θα ήταν ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει, αλλά όπως λένε αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν πατίνι…..

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΚΤΕΛ Λευκάδας: Αγνοούν και πάλι το νόμο, δεν άφησαν σκυλάκι να ταξιδέψει
Επόμενο άρθροΜαγείρεμα στους καταρράκτες της Ακόνης