Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κοπή πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

Κοπή πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

0

Pita ELM 201611Στα γραφεία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας (Γερανίου 41), πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μέλη της Εταιρείας και πρόεδροι αρκετών Λευκαδίτικων συλλόγων της Αττικής, καθώς κι ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κος Σπύρος Αρβανίτης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Εταιρείας κος Αθ. Μελάς που καλωσόρισε τους παρευρισκομένους , τόνισε την ανάγκη να συναντιούνται οι Λευκαδίτες με κάθε ευκαιρία για να ανταλλάσσουν “ιδέες, χαρές αλλά και πίκρες”. Στη συνέχεια ευχήθηκε: “η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και αλληλοκατανόηση, …, να πρυτανεύει ο αμοιβαίος σεβασμός και ποτέ να μη λείπει από την καρδιά μας η αισιοδοξία και η πίστη ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο από το σήμερα”.

Αμέσως μετά ενημέρωσε για τις νέες εκδόσεις της ΕΛΜ  που ήδη κυκλοφορούν (“Σύγχρονοι Λευκάδιοι Δημιουργοί” και “Πολιτισμικές Εκφράσεις της Επτανησιακής ταυτότητας 17ος – 20ος αιώνας”) ή θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2016 (13ος τόμος Επετηρίδας 2013-2015, και Πρακτικά 20ου Συμποσίου), και τις προσεχείς εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις της. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των ημερών, δηλαδή τις ανακοινώσεις για το αρχαίο θέατρο που πρόσφατα είδε το φως στο λόφο Κούλμο της Λευκάδας και τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές έρευνες και να αναδειχθεί το μνημείο.

Επίσης προσκάλεσε τους Λευκαδίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου το πρωί στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα,  και θα τιμηθεί, όπως τόνισε, “ένα αξιολογότατο και εκλεκτό μέλος της Εταιρείας, τη φιλόλογο και σύζυγο του λαμπρού φιλολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστόξενου Σκιαδά, την κυρία Αγγελική Στασινοπούλου” η οποία βρισκόταν στην αίθουσα και καταχειροκροτήθηκε.

Αμέσως μετά ο πατέρας Δημοσθένης ευλόγησε και έκοψε την πίτα αφού προηγουμένως σχολίασε με το γνωστό γλαφυρό τρόπο του την όλη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας του σήμερα και ευχήθηκε σε όλους για ο,τι καλύτερο.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μουσική έκπληξη με τον κο Κούνελη και τους συνεργάτες τους με κάλαντα και τραγούδια για τη Λευκάδα.

Κείμενο και φωτογραφίες: Σκλαβενίτη Χρυσούλα

Ακολουθεί βίντεο του Κώστα Πατρίκιου.

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας και εκλογοαπολογιστική συνέλευση στην Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας
Επόμενο άρθροΈκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νικιάνας