Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Γιώργος Κούρτης : Φεύγω με ήσυχη την συνείδησή μου

Γιώργος Κούρτης : Φεύγω με ήσυχη την συνείδησή μου

0

Μήνυμα του πρώην δήμαρχου Σφακιωτών Γιώργου Κούρτη.

Συμπλήρωσα 16 χρόνια θητείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λευκάδας.

Από το 2011 τα πράγματα αλλάζουν. Το πρόγραμμα για την μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης) που εφαρμόζεται, ελπίζω και εύχομαι να πετύχει για το καλό του τόπου.

Με το θεσμό αυτό καταργείται ο Δήμος Σφακιωτών και ιδρύεται ο ενιαίος Δήμος Λευκάδας. Έτσι ο Δήμος Σφακιωτών που δημιουργήθηκε με εθελοντική συνένωση των τότε Κοινοτήτων το 1990 δεν θα υπάρχει πια.
    Την περίοδο 2003-2010 ο Δήμος Σφακιωτών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση:
•    Στην εμπέδωση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες
•    Στην δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη της περιοχής με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων
•    Στην πολιτιστική και κοινωνική δραστηριοποίηση των πολιτών
•    Στην υποστήριξη της Παιδείας και του Αθλητισμού
Είχα τη χαρά αυτά τα χρόνια να δω πολλούς στόχους να γίνονται πραγματικότητα.

Είδα να υλοποιούνται και να αποδίδονται σε χρήση πάρα πολλά σημαντικά έργα που βελτίωσαν την ζωή των δημοτών των Σφακιωτών.
Πετύχαμε πολλά δεν τα πετύχαμε όλα.
Όλα αυτά τα χρόνια ένιωσα την κοινωνική αναγνώριση των συμπολιτών μου. Αναγνώριση που καταγράφηκε σε πέντε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Δήμος Σφακιωτών παρέμεινε και στις δικές μας μέρες ένας οικονομικά υγιείς οργανισμός.

Δεν χρωστάει σε τράπεζες από δάνεια ούτε ένα ευρώ. Καλύπτει μόνο τα δάνεια του ΤΑΣ.
Φέτος θα υπάρξουν τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες που προβλέπονταν να πληρωθούν από τις δόσεις της ΣΑΤΑ τις οποίες δεν μας έχει δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Φέτος μάλιστα είχαμε δραματική μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.
Με την είσπραξη των υπολοίπων της ΣΑΤΑ το Νέο Έτος και την είσπραξη των τελών ύδρευσης οι υποχρεώσεις αυτές θα πληρωθούν από τον Νέο Δήμο.

Από το Δήμο Σφακιωτών φεύγω με ήσυχη την συνείδησή μου ότι έπραξα ό,τι μπορούσα για τις υποθέσεις που χειρίστηκα. Πάλεψα όλα αυτά τα χρόνια για να μην διαψεύσω τις προσδοκίες αυτών που με τίμησαν με τον ψήφο τους. Σήμερα δεν έχω θεσμικό ρόλο  όμως αυτό που σκοπεύω είναι να παραμείνω ενεργός πολίτης.

Αισθάνομαι το χρέος να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Αντιδημάρχους, τους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) του Δήμου Σφακιωτών. Τους Υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών του Δήμου και τους άμεσα καθημερινούς συνεργάτες μου.
Χωρίς αυτούς ο Δήμος δεν θα μπορούσε να παράγει ένα τόσο σημαντικό έργο.
Ευχαριστώ τους Βουλευτές Λευκάδας αλλά και τους Νομάρχες που διετέλεσαν όλα αυτά τα χρόνια γιατί μαζί προωθήσαμε σημαντικές τοπικές υποθέσεις.
Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Ευχαριστώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την καλή συνεργασία που είχαμε.
Ευχαριστώ τους Δημότες του Δήμου Σφακιωτών χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.
Τέλος ευχαριστώ  την οικογένειά μου που απλόχερα μου παραχώρησε χρόνο για να ασχοληθώ με τον Δήμο.

Εύχομαι σε όσους θα ασχοληθούν τα επόμενα χρόνια στον Νέο Δήμο Λευκάδας να πετύχουν στο έργο τους για το καλό των Σφακιωτών αλλά και όλης της Λευκάδας.
    Καλή Χρονιά σε όλους.
                                                                     

                                                                                          ΚΟΥΡΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 

Προηγούμενο άρθροΦάτε μάτια ψάρια
Επόμενο άρθροΕκδήλωση από την Φ.Ε.Α.Σ.