Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η Λευκάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Let’s Do It

Η Λευκάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Let’s Do It

1
bono7

bono7

Το άρθρο ανανεώθηκε. Όλοι μαζί για μια καθαρότερη Λευκάδα!

Αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας και τα μέλη των αρκετών σωματείων, συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμού περιοχών του νησιού μας, που διοργανώθηκε στα πλαίσια της δράσης Let’s Do It.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον καθαρισμό στην πόλη της Λευκάδας και την Γύρα από τον Prisma 95, 1

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Τα μέλη του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Ράχης « ο Άγιος Διονύσιος» με τη στήριξη του Δήμου Λευκάδας, την Κυριακή και ώρα 10.00π.μ έως και τις 13:00 μ.μ είπαν δυνατά LET’S DO IT καθαρίζοντας το χωριό τους και τον πιο τουριστικό δρόμο της περιοχής μας, το δρόμο που οδηγεί στους Καταρράκτες, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον και δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στη δράση του καθαρισμού έλαβαν μέρος μικροί και μεγάλοι του χωριού Ράχης, ντόπιοι και αλλοδαποί, οι οποίοι χωρίσθηκαν σε δύο συνεργεία, ένα για την καθαριότητα του χωριού και ένα για το δρόμο που οδηγεί στους Καταρράκτες. Ήταν ένα ωραίο πρωινό στην καταπράσινη φύση του Δημοσαριού, πλάι στον ομώνυμο χείμαρρο με τα πανύψηλα πλατάνια.

Ο δάσκαλος κ. Πάνος Γαζής, Πρόεδρος του Συλλόγου, δήλωσε στο My Lefkada: « Αυτό που γίνεται μια φορά το χρόνο, εμείς σκεφτόμαστε να το κάνουμε μια φορά το μήνα. Από τη μια χαρήκαμε που συμμετείχαμε στον εθελοντικό αυτό καθαρισμό, από την άλλη όμως, προβληματιστήκαμε και λυπηθήκαμε από τη μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών που μαζέψαμε. Πάντως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι οι συμμετέχοντες και κυρίως τα μικρά παιδιά του χωριού μας». Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κος Δημήτριος Κοντοπρίας δήλωσε τα εξής: « Ο Σύλλογός μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια». Τέλος, ο κ. Κώστας Γαζής, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας – Ταμίας μας είπε τα εξής: « Όλοι μας θα πρέπει να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και θα πρέπει να μάθουμε να καθαρίζουμε μόνοι μας το δρόμο έξω από το σπίτι μας και να μην τα περιμένουμε όλα από το Δήμο».

Η παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία όπου μια μέρα 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπίδια από δασικές περιοχές.

gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2

Ακολουθούν φωτογραφίες και δελτίο τύπου για την εθελοντική δράση στους Τσουκαλάδες.

Ομάδα εθελοντών από τους Τσουκαλάδες σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, κατάφερε να μαζέψει περισσότερες από 30 σακούλες απορριμάτων από 2 παραλίες του χωριού μας.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή μικρών παιδιών, που αν και είχαν άλλες δραστηριότητες (τηλεόραση, παιχνίδια κλπ), προτίμησαν να έρθουν και να “μαζέψουν σκουπίδια”.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η εύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας, για την περισυλλογή της οποίας ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Σκοπός αυτής της “εκστρατείας” δεν είναι μόνο ο καθαρισμός των περιοχών αλλά πολύ περισσότερο η ευαισθητοποίηση όλων μας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της ευθύνης του καθενός μας ως μέλος της κοινωνίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα προς μια καθαρή χώρα.
Ελπίζουμε σε μεγαλύτερη συμμετοχή τα επόμενα χρόνια.

Η Πρόεδρος των Τσουκαλάδων
Ειρήνη Σταματέλου

gallery3 gallery3 gallery3
gallery3 gallery3 gallery3
gallery3 gallery3 gallery3

Και στην Νικιάνα όμως οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι Σκάροι” και του Συλλόγου επαγγελματιών Νικιάνας βγήκαν για ακόμα μια φορά στους δρόμους αφού οι εθελοντικές δράσεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα είναι συχνό φαινόμενο μιας και ο σύλλογος των επαγγελματιών της περιοχής διοργανώνει συχνά παρόμοιες δράσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά τον καθαρισμό μέλη του προαναφερθέντα συλλόγου είχαν ετοιμάσει παραδοσιακή ριγανάδα και μακαρονάδα που προσφέρθηκαν στους εθελοντές, οι οποίοι τα τίμησαν δεόντως !

gallery4 gallery4 gallery4
gallery4 gallery4 gallery4
gallery4 gallery4 gallery4

Στην δράση συμμετείχαν επίσης και μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Τουρισμού Αγ. Νικήτα καθώς και κατοίκων της περιοχής.

gallery5 gallery5 gallery5

Μέλη του Φωτεινού Σφακιωτών αλλά και κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό των Σφακιωτών. Σε μήνυμα του ο Φωτεινός ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους παίκτες των ομάδων ΠΑΣ Σφακιωτών, ΑΟ Καλαμιτσίου και της ομάδας της Κατούνας που με την συμμετοχή τους καθαρίστηκε το γήπεδο των Σφακιωτών.

gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6 gallery6

Στην Πανελλήνια Ημέρα Καθαρισμού συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμων “Η Κόκκινη Εκκλησιά”. Ακολουθούν φωτογραφίες και δελτίο τύπου.

Μέλη του συλλόγου μας συμμετείχαν στη δράση Let’s do it Greece μεταδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας στα πλαίσια της περιβαλλοντικής συνείδησης που όλοι πρέπει να έχουμε.

Η Πανελλήνια Ημέρα Καθαρισμού αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να καλλωπίσουμε το χωριό μας καθώς τα σκουπίδια ήταν ελάχιστα. Έτσι, κόπηκαν και μαζεύτηκαν χορτάρια και σκουπίστηκαν οι δρόμοι του χωριού. Μεγάλοι αλλά και μικροί βοήθησαν στην κοινή προσπάθεια και τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Όμως, πιο πολύ τους ευχαριστούμε, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς φροντίζουν να διατηρούν καθαρό το χωριό, πέραν των προσπαθειών του Δήμου.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και ανανεώνουμε σύντομα το ραντεβού μας στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς, όπως πέρυσι το Μάιο.

Το Δ.Σ.

gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7  

Σημαντική ήταν και η προσπάθεια καθαρισμού της περιοχής της Καρυάς. Δείτε βίντεο του Θανάση Κατωπόδη.

Προηγούμενο άρθροΕορτασμός για τα 50 χρόνια του Tekwon Do και σεμινάριο στην Πρέβεζα
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη η ημερίδα για το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA