Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα καρσάνικα προϊόντα στην ημερίδα της Περιφέρειας

Τα καρσάνικα προϊόντα στην ημερίδα της Περιφέρειας

1
karsanika-proionta4

karsanika-proionta4

Συμμετοχή παραγωγών της Καρυάς στην ημερίδα για την στήριξη και την προώθηση τοπικών προϊόντων.

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε από την περιφερειακή ενότητα Λευκάδας ενημερωτική ημερίδα για την υποστήριξη και την προώθηση τοπικών προϊόντων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα Ιταλία 2007-2013, με τίτλο «Στήριξη και προώθηση τοπικών προϊόντων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χρήση μεθόδων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών» – LOC PROII.

Το έργο αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που παράγουν ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα. Μέσω της εφαρμογής σύγχρονων εργαλείων προώθησης και της δημιουργίας ηλεκτρονικών δικτύων, το έργο στοχεύει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, την ανάπτυξη των υπηρεσιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των παραγωγών που παράγουν παραδοσιακά προϊόντα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με τα προϊόντα τους παραγωγοί της Καρυάς, μεταξύ των οποίων οι: Σπύρος Ρεκατσίνας, Βασίλης Ρεκατσίνας, Σπύρος Κατωπόδης, Νίκος Αραβανής που παρουσίασαν ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Καρυάς και συγκεκριμένα λευκό και ερυθρό οίνο, τσίπουρο, ελαιόλαδο, πετιμέζι, μέλι, ξύδι, λικέρ, λαθύρια και φάβα λαθυριού, ρεβύθια και σιτάρι. Επίσης προσέφεραν στους παρευρισκομένους μουστόπιτα και τζούκια.

Μέλη της ομάδας παραγωγών της Καρυάς εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στα σεμινάρια που θα πραγματοποιήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Μεσολογγίου σχετικά με τη «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την προώθηση τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων (ICT)» στις 2 και 3 Νοέμβρη, αλλά σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαφήμισης και μάρκετινγκ.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΘεραπεία με Κορτιζόνη και διατροφή
Επόμενο άρθροKarma Party – So Suga