Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συνάντηση του Γιώργου Λογοθέτη με τον Πρέσβη της Κίνας

Συνάντηση του Γιώργου Λογοθέτη με τον Πρέσβη της Κίνας

0
image001

http://mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2009/10/image001.jpg
Γιώργος Λογοθέτης και Luo Linquan

 

 

Τον περασμένο Οχτώβρη την Ελλάδα επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Ουέν Τζιαμπάο.

Η παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα συνοδεύτηκαν από την υπογραφή προγράμματος για πολιτιστικές ανταλλαγές, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής :
«Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα έχουν πλούσια ιστορία και λαμπρό πολιτισμό. Έχουν γερά θεμέλια στην πολιτιστική ανταλλαγή των δύο χώρων. Επιθυμούν να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές με κάθε τρόπο. ….  Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν την πιθανότητα της δημιουργίας  πολιτιστικών κέντρων. Η Κίνα θα προγραμματίσει  το «Έτος Πολιτισμού της Ελλάδας στην Κίνα».»

 

Η συνάντηση  του Γιώργου Λογοθέτη με τον Πρέσβη της Κίνας πραγματοποιήθηκε στην Κινέζικη Πρεσβεία της Αθήνας στα πλαίσια της ανάπτυξης των επαφών Ελλάδας – Κίνας μετά την  έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη για τον Μίκη Θεοδωράκη στην κινέζικη γλώσσα  και το ταξίδι του πρώην δημάρχου ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ στην Σαγκάη με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλου.
Στην συνάντηση που πήρε μέρος και η υπεύθυνη για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Κίνας κ. Chen Xiao, ο κινέζος   Πρέσβης  εκδήλωσε το ενδιαφέρον της Κίνας ώστε να γίνει γνωστό το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην Κίνα, γεγονός που όπως είπε θα συμβάλλει σημαντικά στην  περαιτέρω ανάπτυξη  των Πολιτιστικών Σχέσεων της Κίνας με την Ελλάδα.

Ο κ. Chen Xiao εξέφρασε την λύπη του που δεν επισκεφτεί ακόμα την Λευκάδα, αλλά υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί σε πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί μας για το οποίο όπως δήλωσε «έχει ακούσει πολλές θετικές απόψεις…»

Συζητήθηκε επίσης να  δημιουργηθεί  ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με την βοήθεια της κινέζας ελληνίστριας  κ. Xu Kai  που έχει επισκεφτεί την Λευκάδα  με την βοήθεια του Λευκαδίτη Καπετάνιου Κώστα Πατρίκιου. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο μέλλον να δούμε και Κινέζους τουρίστες στην Λευκάδα.

Ο Γιώργος Λογοθέτης με τον Πρέσβυ της Κίνας κ. Luo Linquan, την κ.  Chen Xiao πολιτιστικό ακόλουθο και τον κ. Τάσσο  Λαμπρόπουλο που δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας. Στην συνάντηση που έγινε στην πρεσβεία της Κίνας την 17.12.2010 ο κ. Linguan εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη στην ιδέα να οργανωθούν εκδηλώσεις στην Κίνα. Απομένει να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από την Ελληνική πλευρά όπως η πρόσκληση του Κινέζου Πρέσβη στην Λευκάδα.

Προηγούμενο άρθροΧορός Ηπειρωτών Λευκάδας
Επόμενο άρθροFit For Fun κοπή πίτας