Αρχική Top Stories Μανώλης Θερμός: H διάσωση ενός τόπου δεν αποσοβείται με καταγγελίες, δικαστικές...

Μανώλης Θερμός: H διάσωση ενός τόπου δεν αποσοβείται με καταγγελίες, δικαστικές ποινές, νομικά τερτίπια και τοπικές συνελεύσεις

0

Γνώστης της τοπικής πραγματικότητας ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Μανόλης Θερμός σχολιάζει την επικαιρότητα και τον τρόπο που τον διαχειρίζονται οι θεσμικοί, ενώ είναι ιδιαίτερα αιχμηρός ως προς και την αντιμετώπιση της παραλίας “Μύλος” .

Ο Μανόλης Θερμός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας να σχολιάσει την επικαιρότητα και μας απάντησε:

Έχω να πω ότι ένα  ακαταμάχητο τεκμήριο αυτεξευτελισμού  του πολιτικού μας προσωπικού είναι ο τρόμος του (όχι απλώς φοβία) για το ενδεχόμενο «πολιτικό κόστος» – δηλαδή απώλεια ψήφων-, που μπορεί να έχει το οποιοδήποτε πολιτικό ενέργημα. Αυτή η έντρομη  έγνοια επιβάλλει την  εμμονή στην επανάληψη – συντήρηση των δεδομένων, τον πανικό  μπροστά  στο ενδεχόμενο της παραμικρής αλλαγής, μεταρρύθμισης, εκσυγχρονιστικής καινοτομίας.

Το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος – αυτοί που θα δυσαρεστηθούν – όσοι κι αν είναι, παγιδεύουν κάθε κυβέρνηση στη λογική των «βελτιώσεων» στην  προτεραιότητα των εντυπώσεων εγκαταλείποντας άλυτα τα πιο βασανιστικά προβλήματα της κοινωνίας.

Όλοι επιμένουν να σταυροκοπιούνται  «προς το Θεαθήναι». Δεν έχουν μπέσα ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις.

Δεν υπάρχει άλλη κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα στην χώρα που να  εμφανίζει τόσα συμπτώματα  εξευτελιστικής χρεωκοπίας της ανθρώπινης ποιότητας, τέτοια αναξιοπρέπεια και επίμονο αυτοδιασυρμό.

Εφόσον δεν ενδιαφέρει ποιος είναι ο περισσότερο κατάλληλος, ο πιο καλά προετοιμασμένος, ο πιο  αποδεδειγμένα αποτελεσματικός στον οποιοδήποτε τομέα, παρά ισχύει ότι όλα τα «επιφανή» κομματικά στελέχη είναι συνάρτηση της  ανεξέλεγκτης εύνοιας του αρχηγού «αυθέντου και δεσπότου» και  είναι κατάλληλα  για οποιαδήποτε αρμοδιότητα τότε τα αποτελέσματα θα είναι τα ανάλογα.

Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ  που φτάσαμε.

Βέβαια, η διάσωση ενός τόπου  δεν αποσοβείται με καταγγελίες, δικαστικές ποινές, νομικά τερτίπια και τοπικές συνελεύσεις.

Μόνο αν  συνειδητοποιηθεί ο κίνδυνος από μια «κρίσιμη μάζα» πολιτών και υπηρετηθεί η συχνή, επιτεταμένη επανάληψη της καταγγελίας.

«Διυλίζουμε τον κώνωπα την δε κάμηλον  καταπίνουμε».

Κύριοι, ο επόμενος !!  Η παράσταση δεν τελείωσε ακόμη

www.lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤην ανέγερση προτομής προς τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια στη Λευκάδα πρότεινε ο Θανάσης Καββαδάς
Επόμενο άρθροΤη χρηματοδότηση του κόστους επισκευής του κτιρίου του Κ.Υ Βασιλικής υποσχέθηκε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στον Θανάση Καββαδά