Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Χωρίς καράβι το Μεγανήσι

Χωρίς καράβι το Μεγανήσι

0
http://mylefkada.gr/2011/September/15.jpg

15

Ανασημοσίευση από το Meganisi News

Το Meganisi News επικοινώνησε με το ΥΕΝ σχετικά με το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει. Το ΥΕΝ επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ναυτικής εταιρίας «ΙΟΝΙΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙ» και έκανε λόγο για διαδικαστικό ζήτημα, το οποίο αναμένεται να λυθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας. Την είδηση αυτή την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

Το ρεπορτάζ

Δεν εκτελούνται προσωρινά τα δρομολόγια του φέρυ-μπόουτ Μεγανήσι ΙΙ, κατόπιν υπουργικής απόφασης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες,το θέμα προέκυψε με την » έκθεση του Νηογνώμονα» για το αξιόπλοον του σκάφους!

Το Μεγανήσι ΙΙ είναι ένα από αρκετά «Νυδριώτικα» σκάφη που εκτελούν δρομολόγια και χρησιμοποίησαν τον ίδιο νηογνώμονα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες θέλουν και το «κάπταιν Αριστείδης» να παραμένει καθηλωμένο.

Αναμένεται να δοθεί λύση εντός της ημέρας, ίσως ακόμα και σε λίγες ώρες.

2:15: Το «ΑΓΧΙΑΛΟΣ» αναλαμβάνει 2:45 δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση μόνο επιβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες «σπάστε τα τηλέφωνα» στο ΥΕΝ : 2104191800

anakoinosi-meganisi-ii-040820111

My Lefkada : Παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε πλοία που εκτελούσαν την γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα. Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του “Θεσπρωτία news” [εδώ]

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου του Λιμενικού σχετικά με την υπόθεση.

Διερεύνηση υπόθεσης έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας Επιβατηγών πλοίων στον Πειραιά

Με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες περιήλθαν στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το Μάϊο 2011 και αφορούν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών κλάσης από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά, για Επιβατηγά – Οχηματαγωγά και Επιβατηγά – Τουριστικά πλοία, δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να διερευνήσει άμεσα την εν λόγω υπόθεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για το Α΄ τρίμηνο 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας / Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων και απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 πλοία των ανωτέρω κατηγοριών.

Ο Ρωσικός Νηογνώμονας προέβη άμεσα στην άρση της εξουσιοδότησης στο γραφείο του στον Πειραιά.

Για τα ανωτέρω στοιχεία σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο οποίος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, απ’όπου αναμένονται οδηγίες- εντολές χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έδωσε την εντολή στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά λόγω αρμοδιότητάς του, για άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο35 Χορευτικά κλικ από τον Ξ. Μικρώνη
Επόμενο άρθροΔικτυωτό καλσόν