Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Διπλασιάζεται το εισιτήριο Νυδρί – Μεγανήσι για τους μόνιμους κατοίκους

Διπλασιάζεται το εισιτήριο Νυδρί – Μεγανήσι για τους μόνιμους κατοίκους

0
MEGANISI-II1

MEGANISI-II1

Δεν γλυτώνουν ούτε οι συνταξιούχοι ναυτικοί!

Την κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης για τους επιβάτες μόνιμους κάτοικους μικρών νησιών με έκπτωση 5ο% στα ατομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια φέρεται να επιφέρει νόμος που πέρασε ΦΕΚ μέσα στο καλοκαίρι (δείτε όλο το ΦΕΚ εδώ ). Έτσι, από 1 Σεπτεμβρίου αυτό μεταφράζεται σε αντίτιμο 1,80 ευρώ από 1,00 που ίσχυε μέχρι σήμερα για ατομικό εισιτήριο μιας διαδρομής.

Αύξηση αναμένεται και για τα κόμιστρα των ΙΧ πάνω από 30%

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για τους μόνιμους κάτοικους του Μεγανησίου, σημαίνει μία ακόμα επιβάρυνση για την τσέπη του μέσου Μεγανησιώτη, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα του και αποτελεί ένα ακόμα αντικίνητρο για εγκατάσταση νέου πληθυσμού στο νησί που γερνάει, σύμφωνα και με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ελπίζουμε να είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα κι όχι για συνέχεια μιας αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, που, στην προσπάθεια να σωθούν οι ακτοπλόοι από τα τεράστια οικονομικά τους προβλήματα, θυσιάζουν τους τελευταίους ηρωικούς κατοίκους των νησιών μας. Πρόκειται για κοντόφθαλμη πολιτική που θα οδηγήσει κατοίκους κι ακτοπλοϊα σε οριστικό αφανισμό.

Πηγή : Meganisi News

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Στάθη Ζαβιτσάνου
Επόμενο άρθροΗ επιλεκτική προσοχή