Αρχική Top Stories Μια τρίτη ματιά

Μια τρίτη ματιά

0

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

Όταν στην εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή του ACTION 24 «Χ2», που επιμελείται και παρουσιάζει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, εκλεκτός φίλος, συμπατριώτης και συνάδελφος Γιάννης Πολίτης, εκ Μεγανησίου ορμώμενος, όπως του αρέσει πάντα να τονίζει,όταν οι μισοί και πάνω καλεσμένοι του Γιάννη, τυγχάνει Ξενοφών Βεργίνη να ήταν μαθητές σου και σήμερα πρωταγωνιστούν  ο καθένας στον τομέα τους  απ’ όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας και όταν,  αναφέρονται στο πρόσωπο σου, στην πορεία σου και στην προσφορά σου με τα καλύτερα λόγια για σένα, τότε Ξενοφώντα Βεργίνη, πρέπει να νιώθεις περήφανος για την διαδρομή σου και την προσφορά σου στη χώρα και τον λαό της.

Όταν μάλιστα, σου δόθηκε ο λόγος, Κύριε Καθηγητά, όπως σε προσφωνούσαν στο πάνελ οι μαθητές σου, ανέπτυξες το θέμα της τηλεοπτικής συζήτησης – γύρω από την ανάπτυξη και τις επενδύσεις – τότε έδωσες τα «ρέστα» σου Ξενοφώντα! Εκεί αναδύθηκαν και αναδείχθηκαν οι πολυσχιδείς σου γνώσεις, η συσσωρευμένη σου εμπειρία, αλλά και οι πραγματικές και εφαρμόσιμες πολιτικές ανάπτυξης που κατέθεσες για τη χώρα. Όταν όλοι οι καλεσμένοι, από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και άνθρωπο–οικονομικές – κοινωνικές κατηγορίες σε παρακολουθούσαν με το στόμα ανοιχτό! Τα γκρο – πλαν του κάμεραμαν στους καλεσμένους, αποτελούσαν τον αδιάψευστο μάρτυρα των λεγομένων σου.Μία εικόνα – ίση με χίλιες λέξεις ! Αυτό και ίσως κάτι περισσότερο!! Ξεχάστηκε ακόμα και ο ίδιος, ο φιλόξενος οικοδεσπότης. Δεν σε διέκοψε, σε άφησε , δίνοντάς σου πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο .

Ως έμπειρος και έξυπνος δημοσιογράφος που είναι ο Γιάννης «φωτογράφισε» σε νεκρό χρόνο, ό,τι εκείνη την ώρα τα μηχανάκια της τηλεθέασης άρχισαν να χτυπάνε κόκκινο… να «τρελαίνονται»! Σ’ έβλεπαν, να παραθέτεις και να αναπτύσσεις με δεινή ρητορική, πραγματικά στοιχεία  που βρίσκουν λαμπρό πεδίο εφαρμογής. Δηλαδή, εφαρμοσμένη και αποδοτική πολιτική για την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας και του λαού της,με επίκεντρο, εκ μέρους σου, πάντα τον άνθρωπο , την ελληνική οικογένεια, την ελληνική κοινωνία, γύρω από την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση. Πολύ σωστά υπογράμμισες το τρίπτυχο της επιτυχίας: την έρευνα, την  τεχνολογία και την καινοτομία. Όλα αυτά που χρειάζεται, δηλαδή, η χώρα– και τώρα μάλιστα – περισσότερο από κάθε άλλη φορά – η ατροφική οικονομία της,  η θεσμική της δυσλειτουργία και η τραυματισμένη  κοινωνία της.

Κι αφήνεις στο τέλος να μιλήσεις για το πιο σημαντικό, για το έθνος, τη πατρίδα και την κοινωνία μας πρόβλημα:το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα . Μέγα εθνικό ζήτημα. Και το ανέπτυξες, αγγίζοντας το μεδούλι του προβλήματος, φωτογραφίζοντας με σαφήνεια, καθαρό λόγο και πειστικές απαντήσεις τη «θεραπεία» του.

Ακολουθεί ένας δεύτερος γύρος αναγνώρισης και επιβράβευσης στο πρόσωπό σου από τους καλεσμένους . Ομολογουμένως, κρίνοντας ως θεατής και μόνο, τέτοιου «βάρους» τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Χ2»του Γιάννη Πολίτη, αποτελούν «όαση θέασης», που ανεβάζουν την ποιότητα  της  ελληνικής τηλεόρασης στον τομέα της αληθινής και ουσιαστικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών – τηλεθεατών!

Μία τηλεοπτική εκπομπή, από τις καλύτερες του Γιάννη Πολίτη!  Ακόμα, και απ ’ αυτές που παρουσίαζε πριν από κάποια χρόνια στο Μεγάλο Κανάλι.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ D-Marin με την Μαρίνα Λευκάδας ως μέγας αποκλειστικός χορηγός του 9ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου
Επόμενο άρθροΣήμερα στη περιοχή των παλιών αλυκών Αλεξάνδρου