Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μήνυμα – Χαιρετισμός της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στο...

Μήνυμα – Χαιρετισμός της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας – Safe Corfu 2019

0

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι κρατικών οργάνων και θεσμικών φορέων

Κυρίες και κύριοι συμμετέχοντες

Από το Λονδίνο, όπου βρίσκομαι στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας υποδεχόμαστε στο Συνέδριο SAFE CORFU που λαμβάνει χώρα στην Κέρκυρα, την πρωτεύουσα της Περιφέρειας μας και αφορά σε όλες τις προκλήσεις της Πολιτικής Προστασίας των Ιονίων Νήσων.

Ευχαριστούμε θερμά την Οργάνωση SAFE GREECE για την πολύτιμη συνεργασία της για την ανάδειξη των σύγχρονων απειλών καθώς και των σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης των κρίσεων.
Ευχαριστούμε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και το Επιμελητήριο Κέρκυρας για την δική τους υποστήριξη στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού Συνεδρίου.
Η εποχή της ορατής πλέον κλιματικής αλλαγής με τις σοβαρές συνέπειες στην ζωή των ανθρώπων , στην οικονομική  δραστηριότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, των πολιτιστικών μνημείων, αλλά και στην υψηλή επιβάρυνση των προϋπολογισμών απαιτεί επιτακτικά επιστημονική προσέγγιση, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πρόληψης αλλά και ορθολογικής αντιμετώπισης των κρίσεων που προκύπτουν.
Η Περιφερειακή μας Αρχή έχει θέσει ως βασικό στόχο την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου οχύρωσης του κάθε νησιού, με τις ιδιαιτερότητες του, σύμφωνα με τις σύγχρονες προβλέψεις και μεθόδους. Το Συνέδριο λοιπόν που αρχίζει σήμερα θα είναι οπωσδήποτε πολύτιμο προς αυτή την κατεύθυνση.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσω την συμμετοχή της Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κυρίας Χριστιάννας Καλογήρου και να τονίσω την σημασία που  έχει  η ένταξη της νησιωτικότητας σε όλες τις πολιτικές της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας με την πολύπλευρη εμπειρία της θα συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση της εθνικής πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση και θα υποστηρίξει τα σχέδια της Περιφέρειας μας.
Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να συμμετέχω ζωντανά στις εργασίες του Συνεδρίου ,αλλά θα σας παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και θέλω να ευχαριστήσω τους αξιόλογους  ομιλητές για την συμβολή τους.
Εδώ στο Λονδίνο στην προσπάθεια προβολής της Περιφέρειάς  μας παρουσιάζοντας τις προοπτικές που δημιουργούμε για την ποιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών μας, αναφέρομαι και στην σημασία που αποδίδουμε στην πρόληψη και προστασία του φυσικού του πολιτισμικού και οικιστικού περιβάλλοντος μας από κάθε είδους απειλές.
Και σας διαβεβαιώ ότι αυτή η προσέγγιση αποτελεί προστιθέμενη ισχυρή αξία  στην αξιοπιστία  και την ελκυστικότητα της χώρας μας και της Περιφέρειάς μας.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Εύχομαι καλή συνέχεια και επιτυχία στις εργασίες σας.

 

Προηγούμενο άρθροΑποκαταστάθηκε η βλάβη στην οδό Γολέμη
Επόμενο άρθροΝίκη Λευκάδας: Το Σάββατο στις 16:00 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Λευκάδα