Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το μονοπάτι του “Καλογερόκαμπου”

Το μονοπάτι του “Καλογερόκαμπου”

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/monopatiepiskopos18.jpg

Ζούμε σε ένα νησί και σε ένα τόπο που ποτέ δεν σεβαστήκαμε.

Στην περιοχή του Επίσκοπου Νικιάνας υπάρχει το μονοπάτι που περνάει μέσα από τον κάμπο του “Καλογερόκαμπου” όπως τον λένε οι ντόπιοι. Το μονοπάτι αυτό πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε μιας και εξυπηρετεί όσους έχουνε κτήματα στην περιοχή αλλά ταυτόχρονα έγινε και μια όμορφη περιπατητική διαδρομη και για τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής αλλά και για τους τουρίστες που έρχονται στον τόπο μας. Την διαδρομή συνοδεύει στο μεγαλύτερο μέρος της το ποτάμι του Επισκόπου που μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού κατεβάζει νερό. Τα όμορφα και ψηλά Κυπαρισσια και τα Πλατάνια σκεπάζουν τον δρόμο κάνοντας έτσι τον περίπατο ευχάριστο ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες.

Κάποιους όμως όχι μόνο δεν τους συγκινεί όλή αυτή η ομορφιά αλλά αντιθέτως δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στο περιβάλον μέσα στο οποίο ζούνε. Έτσι πετάνε στο ποτάμι κάθε λογής σκουπίδια από οικιακά σκουπίδια μέχρι ξύλινες παλέτες (!) ακόμα και πλαστικές καρέκλες. Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτές τους τις πράξεις και καλό θα ήταν να κάτσουν να σκεφτούν πόσο λάθος είναι αυτό που κάνουν.

Από την άλλη βέβαια ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα έχει και το τοπικό συμβούλιο που δεν έχει προβλέψει να τοποθετήσει μερικά καλάθια σκουπιδιών κατά μήκος της διαδρομής για να μπορούν όσοι κάνουν την βόλτα τους να πετάξουν τυχόν απορρίμματα.

Κάποιος κάτοικος της περιοχής προσπάθησε να ενημερώσει αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια στο ποτάμι ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Αυτό ο άνθρωπος που όπως θα δείτε από τον τρόπο που έχει γράψει την πινακίδα μπορεί να μην έχει την κατάληλη παιδεία να γράψει σωστά (ορθρογραφικά) το μήνυμα αλλά διαθέτει την παιδεία που τον κάνει να ξέρει ότι όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας και όλα τα άλλα πλασματα της φύσης. 

Ευχαριστώ για την δημοσίευση. Γ. Κ. 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις αλλοδαπών στην Βόνιτσα
Επόμενο άρθροΛευκαδίτης ήταν ο παραλήπτης των ναρκωτικών